Afbeelding
Christine Schut/BDU

Half miljoen bezuinigen op onderhoud openbare ruimte

27 februari 2020 om 09:00 Politiek

EDE Je kunt het geld maar één keer uitgeven, er liggen nogal wat wensen en verlangens op de collegetafel en de begroting moet ook nog eens sluitend aan de raad worden aangeboden. Daarom wil het Edese college vanaf volgend jaar een half miljoen euro bezuinigen op de openbare ruimte.

Gerard van Wijk 

Het onderhoudsniveau kan een tandje lager en er zijn projecten die naar later jaren kunnen worden verschoven. Vooruitlopend op het raadsdebat wil het college taakstellend 300.000 euro opnemen in de programmabegroting 2020-2023. ,,Voor de jaren 2021-2023 blijft het doel om 500.000 euro om te buigen staan."

Het betekent dat al voor dit jaar aan het SamenWerkBedrijf (SWB) een eenmalige taakstelling wordt opgelegd. SWB verzorgt voor de gemeente het onderhoud in de openbare ruimte. In de praktijk van alledag betekent een en ander onder meer het minder schoonmaken van de verkeersborden, het selectief repareren van voet- en fietspaden door boomwortels en mollengangen, alsmede het omvormen van ongeveer de helft van de gazons naar bermbegroeiing. Het moet volgens wethouder Lex Hoefsloot uiteraard niet leiden tot verkeersonveilige situaties.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie