ouderen en het ziekenhuis

28 februari 2020 om 18:52 Nieuws Deel je nieuws

Ouderen in het ziekenhuis

 

Op 2 maart organiseert de PCOB Ede een bijeenkomst met als thema: “Aandacht voor de oudere in het ziekenhuis”. Voor iedereen, die naar het ziekenhuis moet, hebben de ziekte en de soms ingrijpende behandelingen en het verblijf in het ziekenhuis en stevige impact. Zeker voor ouderen heeft ziekenhuisopname  een nadelige invloed op het functioneren. Daarom is het nodig dat we kennis delen over de effecten van ziekte en behandeling van ouderen. En hoe ziekenhuizen omgaan met hun specifieke behoeften. Maar ook om er al rekening mee te kunnen houden in de thuis situatie.

 

Corona virus

Op dit moment speelt ook het corona virus dat juist voor ouderen bedreigend lijkt. Daarom besteden we speciale aandacht en is er ruimte voor vragen over dat virus, zijn behandeling, de maatregelen die de ziekenhuizen treffen en de maatregelen die u zelf kunt treffen.

 

Inleiders

Hanneke Snellen, manager Zorg en Bedrijfsvoering Ziekenhuis Gelderse Vallei, zal vertellen hoe Ziekenhuis de Gelderse Vallei op ouderen is ingericht. En ook hoe na de behandeling of ingreep rekening kan worden gehouden met de thuissituatie van de ouderen.

Jan Festen is gepensioneerd longarts en o.a. betrokken bij het Nationaal Onderzoeks Consortium over Spoedzorg voor Ouderen. Hij zal ingaan op de ervaringen en wensen van ouderen en mantelzorgers, die acuut ernstig ziek worden.

 

Ook niet-leden van de PCOB zijn van harte uitgenodigd om te komen.

De middag begint om 14.40 uur en duurt tot uiterlijk 16.30 uur.

Plaats: Ons huis, Hovystraat 2, Ede.  Vanaf 14.00 uur staat er koffie en thee klaar.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie