Afbeelding
Theo Beumer

Eerste klus voor hoofdtrainer Kees van Wonderen

29 februari 2020 om 11:09 Voetbal

BENNEKOM Bennekommer Kees van Wonderen is volgend seizoen trainer van Go Ahead Eagles. Dat meldt de club uit Deventer zaterdagochtend. De trainer tekent een contract voor twee seizoenen.

Van Wonderen kwam als speler uit voor NEC, NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands elftal. Met Feyenoord werd de verdediger landskampioen en won hij de UEFA Cup. Na zijn actieve loopbaan werd de geboren Bergenaar trainer. Hij was onder meer bondscoach bij Nederland Onder-17 (Europees kampioen in 2017) en Onder-18 en assistent-trainer bij FC Twente (landskampioen in 2010).

ORANJE Tijdens de EK-kwalificatie voor het EK van 2020 fungeerde Van Wonderen als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Nadat plaatsing voor het EK was afgedwongen, besloot Van Wonderen te stoppen als assistent-bondscoach, om zich op het hoofdtrainerschap te richten. 

,,Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau", zegt technisch manager Paul Bosvelt op de website van de Deventer club.

Kees van Wonderen: ,,Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie