Thijs Huigenbos kampioen Open gewichtsklasse blauwe banden
Thijs Huigenbos kampioen Open gewichtsklasse blauwe banden Veluwe Open BJJ

Sportschool Herbert scoort punten op de Veluwe Open BJJ

1 maart 2020 om 18:33 Vechtsporten Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 29-2-2020 hebben Braziliaans Jiu Jitsu sporters van Sportschool Herbert uit Ede deelgenomen aan de International Veluwe Open Jiu Jitsu Championship in de Edese Topsporthal de ‘Van der Knaaphal’.  Tijdens dit toernooi deden meer van 250 deelnemers mee vanuit 24 verschillende laden over heel de wereld.

In het begin van de ochtend beten de bij de dames Tanja Zeller en Djoeke Bouwmans de spits af in de categorie dames blauwe band -64/+64 kg waarbij Djoeke het goud veroverde en Tanja het brons veilig stelde. Later in de ochtend was het moment daar voor Elias van der Pol die uitkwam in de categorie mannen blauwe band -70 kg waar hij in een zware poule het brons wist te veroveren. Thijs Huigenbos veroverde in zijn categorie mannen +100,5 kg het goud en besloot daarna ook nog deel te nemen aan de Open gewichtsklasse bij de mannen blauwe band. Hierin trof hij de kampioenen van de andere blauwe band categorieën. Na een heftige en reeks heftige partijen krijg hij het voor elkaar om na 3 partijen goud te veroveren in de Open gewichtsklasse. Als laatste kwam Richard Stefkovic aan de beurt in de categorie mannen witte band -88,3 kg. Richard won na een weg hard knokken goud in zijn eigen klasse en besloot daarna ook deel te nemen aan de Open gewichtsklasse bij de witte banden met als resultaat de eerste plaats.

Naast deze medaille winnaars kwamen er nog 10 andere sporters van Sportschool Herbert in actie, vele van hen deden voor het eerst mee aan een BJJ toernooi en hebben mooie ervaringen opgedaan.

Aan het eind van de dag bleek het ook nog eens zo te zijn dat Sprotschool Herbert de derde plaats op de ranking van Best Academy had gewonnen. Tijdens het toernooi deden er maar liefst 50 verschillende academies mee en Sportschool Herbert wist hierin met slechts 15 deelnemers de schaal voor het 3de beste academy te veroveren. In de top 3 beste academies was Sportschool Herbert de gene met de minste deelnemers en mag zodoende extra trots zijn op dit resultaat.

Ben jij ook benieuwd naar wat BJJ is, kom dan eens meetrainen en krijg les van Europese en Wereldtoppers! Kijk op de website voor het rooster en meer informatie www.sportschool-herbert.nl.

Geertje Fahner in actie tijdens de Veluwe Open BJJ
Organisatoren Maarten Vervenne en Jan Christiaan Herbert van Sportschool Herbert
Djoeke Bouwmans Kampioen en Tanja Zeller 3de
Vrijwilligers en deelnemers van Sportschool Herbert met de prijs voor 3de beste Academy
Sportschool Herbert derde beste academy van de dag met prijs uitreiker en 16 voudig Open Europees kampioen Nico Herbert