Partijengepolst.nl: De Stelling van de dag - Luchtkwaliteit

6 maart 2018 om 08:14 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws


Inleiding: Luchtkwaliteit.
Een politiek beladen onderwerp dat steeds weer ten tonele verschijnt.
Vervuilende dieselauto’s, binnen enkele jaren de dreiging van laag vliegverkeer over onze regio, de intensieve veehouderij met pluimvee en melkgeiten, de intensivering van de verkeersstromen, alles draagt daar aan bij.
Tot onze verbazing zien we op de locatie van de voormalige school langs de N224 weer pal langs deze weg een wooncomplex verrijzen.
In de gemeentelijke stukken lezen we dat onze regio is aangewezen als een pilotregio om de luchtkwaliteit te verbeteren.
We lezen ook veel ambities, echter in algemene termen en niet of nauwelijks geconcretiseerd.
Allemaal mooie woorden, maar wat betekent dit in de praktijk voor onze inwoners en bedrijven?
Wordt het geen tijd om via een lange(re) termijnvisie duidelijkheid te verschaffen aan inwoners en bedrijfsleven wat dit nu in de praktijk betekent?
Kan ik nog een dieselauto kopen, moet ik mijn cv ketel nog vervangen, is het nog zinvol om te investeren in mijn bedrijf of worden we straks geconfronteerd met maatregelen die onze investeringen weer teniet doen gaan?
 
Stelling:
Wij hebben als inwoners en als bedrijfsleven recht op duidelijkheid inzake het (toekomstige) milieubeleid van onze bestuurders.

Op http://www.partijengepolst.nl vindt u de antwoorden van de politieke partijen in de gemeente Ede. Op de site kunt u ook zelf een stelling plaatsen.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie