Afbeelding
Malkander Ede

Malkander start Wekeroms Twaalfuurtje tegen eenzaamheid

2 maart 2020 om 10:23 Maatschappelijk

WEKEROM Het eerste Wekeroms Twaalfuurtje wordt donderdag 12 maart georganiseerd in het Kulturhus. Iedereen is vanaf 11.30 uur van welkom voor een broodje en iets warms te snacken. De lunch wordt bereid door jongeren van 's Heeren Loo. Ruth van Swaay, sociaal werker bij Malkander vertelt: ,,Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar op een gastvrije en ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Er zijn best wat mensen in Wekerom die veel alleen zijn. Door dit te organiseren zorgen we voor gezellige contacten." 

,,Alleen eten is het meest ongezellige wat je kunt bedenken", zegt Ruth van Swaay van Malkander. ,,Ik weet dat er bewoners in Wekerom zijn die veel tijd met zichzelf doorbrengen. Omdat ze alleenstaand zijn, weduwe geworden, geen dag-invulling meer hebben door pensioen of vanwege persoonlijke omstandigheden. Zij zouden best af en toe samen willen eten. Niet elke dag en ook niet heel ingewikkeld. Maar juist ontspannen en 'gewoon', zoals de meeste mensen vroeger thuis tussen de middag samen aan tafel aten. En laten we wel wezen: als je altijd voor jezelf moet zorgen, dan is het toch fijn dat anderen ook 's voor jóu zorgen? Daarom organiseren we vanaf donderdag 12 maart het Wekeroms Twaalfuurtje." Het Twaalfuurtje is een lekkere broodmaaltijd met altijd een warme snack.

Jongeren van 's Heeren Loo gaan meehelpen met de bereiding van de lunch in het Kulturhus. ,,We kiezen bewust om met hen samen te werken", vertelt Ruth. ,,Het is voor iedereen belangrijk om mee te doen en een eigen plek te hebben. Juist door dit met elkaar te organiseren ontmoet je nog eens iemand die je anders misschien niet zou spreken. Dat geeft gespreksstof en verrassende verhalen."

Het doel van het Wekeroms Twaalfuurtje is om elke week zo'n twintig mensen welkom te heten. Aanmelden kan tot woensdagmiddag bij het Kulturhus. Het Wekeroms Twaalfuurtje kost 3 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie