Vocalcoach Jessica Koomen geeft een workshop zangtechniek
Vocalcoach Jessica Koomen geeft een workshop zangtechniek Ted Walker

Workshop Zangtechniek bij de Popschool

2 maart 2020 om 10:46 Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 14 maart geeft zangcoach Jessica Koomen een workshop zangtechniek bij Novae Popschool aan de Hoorn 70 in Ede. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt om 13:00 uur. De workshop is geschikt voor beginnende zangers die meer grip op hun stem en zangtechniek willen krijgen maar ook voor ervaren zangers die graag hun zangtechniek opfrissen. 

 

Door gebrekkige zangtechniek loop je soms tegen beperkingen van je stem aan. Je kunt niet zo hoog of laag zingen als je zou willen, je knijpt als je wat harder wilt zingen, je adem zit je in de weg, je stem slaat over, wordt instabiel of je krijgt last van je keel tijdens het zingen. Zangcoach Jessica pakt samen met de deelnemers al deze techniekproblemen aan met concrete oefeningen. De deelnemer zal direct verschil horen en voelen. 

De behandelde zangtechnieken worden vervolgens in praktijk gebracht in een aantal popsongs, waarin onder andere het stembereik, volume, stabiliteit wordt behandeld. “Zangtechniek is fantastisch, maar het gaat natuurlijk om de praktijk,” zegt Jessica. “Daarom leggen we direct de link naar liedjes zodat het niet alleen maar theorie en een abstract iets blijft. Je voelt en hoort direct wat het effect is wanneer je de juiste zangtechniek toepast. Jes stem bloeit open, komt tot z’n recht en je voelt je zekerder als je zingt” De drie uur durende zangworkshop wordt afgesloten met een masterclass. Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om een solo te zingen waarbij Jessica de deelnemer persoonlijk coacht. 

De workshop kost € 67. Meer informatie of opgave kan op www.popschool.eu

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie