Tekenen voor Vrede
Tekenen voor Vrede Stichting Vredeseducatie

Lezing: 100 manieren om de wereld mooier te maken

2 maart 2020 om 13:47 Maatschappelijk Deel je nieuws

Edenaar Jan Durk Tuinier van Stichting Vredeseducatie geeft dinsdagavond 10 maart een lezing over het onderwerp vrede en de vele manieren waarop je deze kunt bewaren en creëren. De lezing is gebaseerd op het boek ‘Tekenen voor vrede’ en is vanaf 20 uur bij te wonen in boekhandel Novita in Bennekom.

Het boek ‘Tekenen voor vrede. 100 manieren om de wereld mooier te maken’ laat zien hoe vrede maken en bewaren mogelijk is, en welke zaken vrede kunnen bedreigen. Het is een inspirerend bladerboek geworden met betekenisvolle tekeningen van meer dan tien verschillende illustratoren en begeleidende tekst van samensteller Jan Durk Tuinier over universele thema’s zoals moed, respect, zondebokken en verzoening.

Het boek staat niet op zichzelf, want Stichting Vredeseducatie heeft ook een website gemaakt (www.tekenenvoorvrede.nl) waarop lesmethoden te vinden zijn voor bijvoorbeeld in het basis- en voortgezet onderwijs. Het boek is gemaakt voor docenten, opvoeders en verzorgers en daarnaast voor iedereen die het verlangen kent om de wereld een mooie plek te laten zijn waar we allemaal op een goede manier kunnen samenleven. Het boek en de site kunnen helpen om dit uit te dragen.

Tijdens de lezing gaat Tuinier in op de materie van het boek en waar hij zich in zijn werk mee bezighoudt en bespreekt hij enkele van de illustraties die voor het boek gemaakt zijn. De toegang is gratis. Novita verzoekt bezoekers wel te reserveren zodat er voldoende stoelen klaar staan. Inloop vanaf 19.45, de lezing begint om 20 uur, in boekhandel Novita, Dorpsstraat 41, Bennekom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie