CCC Inc. komt voor een extra concert in de jubileumtoer naar Cultura in Ede.
CCC Inc. komt voor een extra concert in de jubileumtoer naar Cultura in Ede. Jaap Reedijk

CCC Inc. met extra concert in Cultura

3 maart 2020 om 06:00 Muziek

EDE Dankzij bemiddeling van de Stichting De Erven Ede komt CCC Inc. met een extra concert naar Theater Cultura op zaterdag 7 maart.

Afgelopen voorjaar is de CCC Spring Tour band en publiek zo goed bevallen dat besloten werd nog even door te gaan. Dat CCC Inc. inmiddels 53 jaar bestaat (met de oorspronkelijke bezetting uit 1967!), vormt geen enkele belemmering. Op het podium spatten de vonken er nog steeds vanaf. Theater Cultura is een van de theaters die een concert kon bijboeken van deze legendarische Nederlandse band, mede dankzij de Stichting De Erven Ede.

Joost Belinfante richtte de band in 1967 op in Amsterdam. Ernst Jansz, Huib Schreurs en Jaap van Beusekom zitten er vanaf het begin bij. Toen de oorspronkelijke gitarist Jan Kloos overleed, nam Doe Maar-maatje Jan Hendriks die taak over. Bassist Richard Wallenburg maakte de formatie compleet.

COMMUNE In 1970 haalde de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als een van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. CCC was buitengewoon succesvol in het clubcircuit en werd huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gingen zij ondergronds. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten werd nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle werd ook opgetreden. Opnames van deze sessies zijn te horen op de 15-cd/dvd box met het verzameld werk, die ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan is uitgebracht. Vanaf 1995 wordt weer regelmatig opgetreden.

JUBILEUMTOURNEE Na een jaar sabbatical doet CCC najaar 2018 een jubileumtournee in haar ultieme bezetting met Jan Hendriks op gitaar en Richard Wallenburg op bas. De tournee bevalt zo goed dat er voor de tweede keer een kleine tournee wordt geboekt. Op 7 maart zijn ze weer te gast in Theater Cultura. Het concert is mogelijk gemaakt door Stichting De Erven Ede. Een avond vol nostalgie. Kaarten voor het extra concert kunnen worden gereserveerd via www.cultura-ede.nl of via de receptie van Cultura tel. 0318-672800.

JOE COCKER Vrijdag 13 maart staat de Cry me a river band met The life of a man In Theater Cultura. We gaan vijftig jaar terug in de tijd toen Joe Cocker de muziekwereld schokte met zijn bloedstollende versie van The Beatles song With a little help from my friends op het historische festival Woodstock. De koning van de cover stierf op 22 december 2014.

Een avond met naast de muziek uit het rijke oeuvre van Cocker (met hits als Have a little faith in me, You can leave your hat on) ook anekdotes uit het turbulente leven van de man die zong en bewoog alsof zijn leven er van afhing. Beleef het mee, samen met de overweldigende Cry Me A River band.

Theater Cultura, Molenstraat 45, Ede, 0318-672800, www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie