Afbeelding
De Persberichten Service

Versnelde rijbewijskeuring voor ouderen in Ede

4 maart 2020 om 16:40 Zorg

EDE Voor veel ouderen is het één van de belangrijkste documenten om mobiel te blijven, het rijbewijs. Tegenwoordig is het echter geen zekerheid meer voor iedereen om op tijd gekeurd te kunnen worden als je 75 jaar of ouder bent wegens de wachttijden bij het CBR. Een medische keuring is wettelijk verplicht om een nieuw rijbewijs aan te vragen bij een leeftijd van 75 jaar of ouder. Bij CBRK kunnen ouderen binnen twee weken in de eigen woonplaats gekeurd worden. Op 10, 11, 12 en 13 maart kunnen senioren in Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Ede langskomen om de door het CBR voorgeschreven keuring te doorlopen.

Veel huisartsenpraktijken zijn vaak overbelast met het verlenen van reguliere zorg en daarom is de komst van CBRK een uitkomst. Arno Bekkers, directeur bij het bedrijf, licht toe: ,,Bij huisartsen zorgen rijbewijskeuringen voor ongewenste extra druk op de toch al zo kostbare beschikbare tijd. Wij vinden het belangrijk dat senioren een goede én snelle rijbewijskeuring krijgen. Wij verwerken de keuring elektronisch, zodat de uitslag zo snel mogelijk door het CBR verwerkt wordt en de cliënt snel zekerheid heeft over zijn of haar rijbewijs." De CBRK artsen volgen naast het medisch keuren op rijgeschiktheid vaak ook nog een medische specialisatie, zoals bijvoorbeeld geriatrie of cardiologie.

MAXIMALE TEVREDENHEID De mensen achter CBRK onderscheiden zich door de visie op ondernemen. Het is een echt mensenbedrijf dat niet voor maximale winst gaat, maar voor maximale tevredenheid. "Voorafgaand aan de keuring krijgen senioren kosteloos van onze professionals uitleg over de CBR procedures en hulp bij het boeken van een keuring. De keuring wordt vervolgens uitgevoerd door onze artsen. Deze artsen hebben als missie dat iedere cliënt tevreden naar huis gaat mede door fijn persoonlijk contact", aldus Bekkers. CBRK verwacht aan het einde van het jaar een landelijk dekkend netwerk aan keuringslocaties te hebben.

Senioren uit Gelderland kunnen zich nu aanmelden voor de keuring via cbrk.nl of 085 2500 414.  

Keuring Ede: Het Kernhuis, Parkrand 670, 6714 HN Ede (wijk Kernhem); BE 75+; vrijdag 13 maart. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie