Politiechef preekt in de Noorderkerk op 5 april om 15.30 uur

5 maart 2020 om 17:31 Maatschappelijk Deel je nieuws

In een zogenaamde Preek-van-de-Leek dienst krijgen niet-predikanten (leken) het woord. Zij spreken op bevlogen wijze over wat hen in het bijzonder bezig houdt in onze maatschappij en verbinden dat met een zelf gekozen Bijbelgedeelte.

Deze diensten werden in 2008 voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Er werd niet alleen gepreekt, maar ook gezongen, gelezen, gebeden en gecollecteerd. De bezoekers varieerden  van studenten die voor het eerst een kerk binnenliepen en mensen die na jaren weer eens langs kwamen, tot vaste kerkgangers. In de daarop volgende jaren vonden dit soort diensten op meerdere plekken in ons land plaats. En sinds 2018 dus ook in Ede.  

Na de burgemeester en de directeur van Cultura is het nu de beurt aan Peter van den Berg, teamchef van de politie-eenheid Oost Gelderland, om de rol van leek op zich te nemen. Het motto van de politie in Nederland is waakzaam en dienstbaar.  Op welke wijze speelt dat een rol in het werkzame leven van deze politiechef? En hoe wordt dat verbonden met een Bijbelverhaal? Peter zal daarop ingaan in zijn preek van de leek en daarbij laten zien dat preken toch iets anders is dan een toespraak houden.

Naast de woorden van Peter van den Berg is er ook muziek op de vleugel te horen. De pianist deze zondag is Erik Onnink. Er is een collecte die bestemd is voor het Toon Hermans Huis Ede.

De plek van samenkomst op zondag 5 april is de Noorderkerk, Amsterdamseweg 9, Ede. Aanvang 15.30 uur, de kerk is open om 15.00 uur.              

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie