Popup Festival inschrijving geopend

5 maart 2020 om 20:54 Nieuws Deel je nieuws

Het Popup Festival tovert de binnenstad van Ede op 5 en 6 juni voor de zesde keer om tot een groot openluchttheater. Met muziek, dans, theater, flashmobs, kunstinstallaties en meer. En jij kan daar bij zijn. Als vrijwilliger of als deelnemer. Verenigingen, kunstenaars, instellingen en enthousiastelingen kunnen zich in schrijven met een act.

“Mocht je zelf (nog) geen act hebben dan kun je je toch inschrijven” vertelt artistiek leider Arno Setz. “We kijken dan samen waar je aan mee zou kunnen doen.“

Het wordt een afwisselend programma aldus Setz. “Er zijn Popup musicals, rap, theater. Daarnaast staat de stoel van 3 meter hoog net als eerdere jaren op het Bevrijdingsplein. Naast de grote stoel komt een hele kleine stoel. Vanuit een bepaald perspectief zijn bijzondere foto’s te maken waarop je heel klein of juist een reus lijkt. Ook is er weer een levensgrote kijkdoos waar acts in plaatsvinden.”

Op vrijdagavond 5 juni is het openingsprogramma. Setz: “Het publiek krijgt dan een voorproefje van wat er allemaal te zien is op de zaterdag.”

Een bijzonder act op de opening is ILL SKILL SQUAD uit Wageningen. “Zij zijn onder andere bekend van hun uitzinnige optreden in Hollands Got Talent” vertelt Setz. “Het is een theatrale breakdancegroep die je steeds weer verrast en op het verkeerde been zet. Precies dat wat we met het Popup Festival ook doen. Zo kan het zijn dat in de lift er opeens iemand een gedicht in je oor fluistert of dat een koor oppopt en voor je gaat zingen terwijl je een broek aan het passen bent.”

Het Popup Festival is een combinatie van allerlei acts en niveaus door elkaar heen. De artistiek leider vind dit een verrijking. “Het gaat om de verwondering, en die kan binnen dit concept op allerlei manieren plaatsvinden.”

Wil je meedoen met het Popup Festival in Ede centrum? Geef je dan op via act@popupfestival.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie