Mijn moeder is een diva

6 maart 2020 om 11:28 Podiumkunsten Deel je nieuws

MIJN MOEDER IS EEN DIVA

Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder

 

Op 22 maart speelt de theaterproductie Mijn moeder is een diva in het Stadstheater in Arnhem. Paul Knieriem (regie), Wart Kamps en Ellen Parren (tekst) slaan de handen ineen.
Het is voor het eerst dat Kamps (o.a. Het Klokhuis, Poesjes) en Parren (o.a. Klem, Papadag, Circus Treurdier)  een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hebben.

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar.

De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht.

Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Ellen Parren: "Wart en ik spelen samen in verschillende VPRO series, zoals Missie Aarde en De Comeback. De samenwerking tussen Wart en mij bevalt goed. Samen iets doen in het theater is voor ons de volgende stap en iets wat wij al langere tijd ambiëren. We hadden het idee om een tweeling te spelen met een narcistische moeder. Dit leek ons iets voor het jeugdtheater en al snel was er een gesprek met Paul Knieriem, iemand met wie ik graag samen werk. Het voelt daarom logisch om samen met Wart iets te maken bij de Toneelmakerij.”

Wart Kamps: “Ik weet nog als kleine jongen dat als ik naar het theater ging ik altijd het meest kon genieten van karakters die lekker tegen autoriteit aanschopten. Dat gaf me een gevoel van vrijheid.”


tekst Ellen Parren

regie Paul Knieriem

dramaturgie Paulien Geerlings

scenografie Janne Sterke

licht Gé Wegman

spel Abdelkarim el Baz, Ellen Parren en Wart Kamps

 

Mijn moeder is een diva is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

NOOT AAN DE REDACTIE

Voor meer persinformatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Sunniva Matla:

sunniva@toneelmakerij.nl| 020 522 60 72

Scenefoto
Scenefoto
Scenefoto
Scenefoto
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie