Vallei Advocaten & Mediators. Van links naar rechts: Martijn Groot Kormelink, Richard Bruinier, Ivar Goedings, Edita Tesnjak.
Vallei Advocaten & Mediators. Van links naar rechts: Martijn Groot Kormelink, Richard Bruinier, Ivar Goedings, Edita Tesnjak. Vallei Advocaten & Mediators
Advertorial

Conflicten oplossen met mediation

11 maart 2020 om 16:00 Zakelijk

EDE Het team van Vallei Advocaten & Mediators is sterk in arbeidsrecht, personen- en familierecht en ondernemingsrecht. Daarvoor heeft het kantoor veel expertise in huis. Een andere methode om een conflict op te lossen is mediation. Het advocatenteam past dit middel geregeld met succes toe bij uiteenlopende conflicten. Edita Tesnjak, Richard Bruinier en Martijn Groot Kormelink, drie van de in totaal vijf advocaten, doen een boekje open over hun boeiende werk.

Feike Klomp

Mediation is een prima alternatief om conflictsituaties tot een goed einde te brengen. Ga maar na, de gang naar een rechter is dan niet nodig en dat scheelt natuurlijk ook heel wat kosten. Martijn Groot Kormelink: ,,Onder leiding van één van onze mediators zoeken partijen naar duurzame oplossingen." Immers, partijen praten niet over maar met elkaar, gewoon aan tafel. ,,Wij kijken met een neutrale bril naar de situatie, zonder oordeel. Wij merken dat 'vreemde ogen' helpen de kou uit de lucht te halen en dat bevordert weer een constructief gesprek. Dat vind ik zelf erg leuk om te doen, omdat je een actieve bijdrage levert aan een win-winsituatie."

Richard Bruinier: ,,In tegenstelling tot de rechtspraak kun je bij mediation vaak creatiever zijn. Of het nu een privé of een zakelijke kwestie is, tijdens het proces kun je namelijk zowel rekening houden met de belangen van beide partijen, zodat ze er aan het einde van de rit toch een goed gevoel aan overhouden. Daar dragen wij graag een steentje aan bij."

Edita Tesnjak: ,,Inderdaad, je zoekt naar de gemeenschappelijke belangen om er samen uit te komen. Er wordt trouwens niet alleen maar met de vuist op tafel geslagen hoor. Soms is er ineens die lach. Als de spanning is weggenomen is een oplossing natuurlijk veel eerder nabij. Het mooie is daarnaast ook dat cliënten vaak voor een andere dienst weer bij ons terugkomen. Dat is onze kracht."

VERBINDING Het Edese advocatenkantoor maakt met plezier deel uit van de Gelderse Kring: ,,Wij zijn sterk gericht op de kracht van het netwerk en het onderhouden daarvan. Daar sluit de GK perfect op aan. Het bestuur organiseert leuke activiteiten met een inhoudelijke focus op relaties en verbinding, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Dat spreekt ons allemaal aan", benadrukt Tesnjak.

Vallei Advocaten & Mediators. Da Vincilaan 5b, 6716 WC Ede. T: 0318-619121. E: info@vallei-advocaten.nl I: www.vallei-advocaten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie