Afbeelding
Joëlle Kelderman

Voorbereiding uitvoering doorfietsroute tussen Ede en Wageningen

6 maart 2020 om 16:30 Verkeer en vervoer

EDE Door de gemeenten Ede en Wageningen wordt al enige jaren gewerkt aan plannen om een zogeheten doorfietsroute te ontwikkelen tussen de centra van beide gemeenten. Het gaat om een veilige route voor fietsers, zonder obstakels. Voor het gedeelte in Ede en Bennekom worden nu plannen uitgewerkt en voorbereid voor de uitvoering. ,,Dit betekent dat we de ontwerptekening bespreken met direct omwonenden. De uitvoering van de route moet nog beginnen", aldus de woordvoerder van wethouder Peter de Pater.

Gerard van Wijk 

Het gaat volgens de gemeente om een directe verbinding met zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, vlak asfalt, weinig obstakels en weinig hinder van ander verkeer. De overheid hoopt dat door dit soort fietsroutes mensen de auto laten
staan voor reizen tussen Ede en Wageningen. Er zijn twee jaar geleden inloopbijeenkomsten geweest en in de uitwerking van de plannen zijn opmerkingen van inwoners en belangengroepen meegenomen. Zo is bijvoorbeeld de variant met een tweerichtingenfietspad tussen de Freule van Wassenaerlaan en de Van Balverenweg vervallen.

Op de site 'Ede fietst' zijn enkele veel gestelde vragen en antwoorden weergegeven. ,,Er zijn meerdere opties om naar de Wageningen Universiteit te fietsen: Kierkamperweg-Kielekampsteeg, Droevendaalsesteeg en via de Born Oost, een nieuwe verbinding. Voor de fietsers komt er een extra mogelijkheid om van noord naar zuid te fietsen via de Kerkhoflaan. Dit spreidt fietsers beter over het centrum.

Met de doorfietsroute willen we de fietssituatie verbeteren, voor zowel de huidige fietser als voor de toekomstige fietser. Er is veel lokaal fietsverkeer van en naar het centrum van Bennekom, van Bennekom naar de scholen in Ede en vice versa. Voor deze fietsers wordt de fietssituatie ook verbeterd, rotondes worden veiliger, fietspaden verbreed en verkeerssituaties worden duidelijker."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie