Afbeelding
Archief BDU

Driekoppig team geeft voorlichting over babbeltrucs

7 maart 2020 om 07:00 Maatschappelijk

EDE Wijkagent Andries Boerendans van Politie Ede organiseert samen met twee sociaal werkers van Malkander en het Wijkteam Dorpen voorlichtingsbijeenkomsten over babbeltrucs in Wekerom, Otterlo en Harskamp. De voorlichtingen vinden plaats in maart en april.

,,Heel regelmatig worden volwassenen in hun eigen huis opgelicht. Soms bellen oplichters aan en krijgen vertrouwen van de bewoner met een geloofwaardig verhaal'', stelt Malkander. Maar oplichten gebeurt ook via andere kanalen: via Facebook, de e-mail of datings-sites. Tijdens de voorlichtingsdienst krijgen mensen praktische adviezen hoe dit voorkomen kan worden.

SCHAAMTE Volgens Ruth van Swaay, sociaal werker bij Malkander in Ede, is de schaamte vaak groot bij slachtoffers van babbeltrucs. ,,Dat is niet nodig. De oplichters zijn gewoon ontzettend doortrapt en spelen slim in op het gevoel van gedupeerden. Wij vinden het belangrijk dat mensen hiervan op de hoogte zijn en hoe je kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt."

Het Wijkteam Dorpen verzorgt de voorlichtingsbijeenkomst in Wekerom, Otterlo en Harskamp. De wijkagent zal vertellen over verschillende soorten babbeltrucs en hoe mensen die kunnen herkennen. Ook wordt er advies gegeven over hoe oplichting door middel van babbeltrucs kan worden voorkomen. De sociaal werkers bieden ook mogelijke hulp of nazorg aan slachtoffers. 

PRAKTISCH De voorlichtingsbijeenkomst in Wekerom vindt plaats op donderdag 12 maart om 13.15 uur in het Kulturhuis. In Otterlo is de bijeenkomst op vrijdag 27 maart om 14.30 uur in Eureka op de Brummelweg 43. Harskamp is donderdag 16 april aan de beurt, om 10.15 uur in De Spil aan de Molenweg 8. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie