Mark van Kessel
Mark van Kessel Theo Beumer

Advendo'57 geeft zege uit handen

7 maart 2020 om 17:44 Voetbal

EDERVEEN ,,Overall is een 1-1 gelijkspel een terechte verhouding van het spelbeeld'', keek Jan Fluit terug op de ontmoeting tussen Advendo'57 en SKV. ,,Het is alleen zuur dat de gelijkmaker net voor het einde viel.''

,,De eerste twintig minuten hadden wij niets te vertellen'', ging de trainer verder. ,,SKV wat goed voetbalde, was heer en meester. Het had zo maar 0-2 kunnen staan. Wij speelden paniekerig. Waren niet goed bij de les.''

,,Gaandeweg herstelden wij ons. Het werd gelijkwaardig. Wij knokten ons in de wedstrijd. Na de rust kregen wij ook onze kansen. De eerste van Martijn van den Dikkenberg ging nog mis. Daarna werd een corner van dezelfde speler door Mark van Kessel van dichtbij binnen gekopt. Via Jan Mulder en Richard Lokhorst waren er mogelijkheden op 2-0.''

,,Dan is het juist de goed spelende Gerben Overeem die een bal van zijn voet liet springen. SKV profiteerde (Ludo Oosting). In de slotfase kwam bij hen het geloof weer terug. Het was goed dat doelman Ewald van Manen nog een paar keer goed optrad.''

,,Jammer dat we de voorsprong toch niet over de streep wisten te trekken'', stelde Jan Fluit. ,,De jongens hebben als leeuwen gevochten. Daar neem ik mijn petje voor af.''

,,Om toch nog van de PD plek te komen, hebben wij een serie van een paar overwinningen nodig. Met een punt schiet je weinig op. Ook al omdat AGOVV, dat op een veilige plaats staat, wel wint. Het verschil is nu weer zes punten. Maar wij geven zeker nog niet op.''

Zaterdag staat de uitwedstrijd bij Stroe op het programma. ,,Zij hebben een aantal goede voetballers. Doen het dit seizoen goed. Maar wij kunnen het elke ploeg in deze klasse lastig maken. Dat is ons uitgangspunt'', besluit Jan Fluit.