Martijn Klein Holte
Martijn Klein Holte Theo Beumer

Bennekom weet weer wat winnen is

7 maart 2020 om 18:32 Voetbal

BENNEKOM De laatste overwinning van Bennekom dateerde van 30 november. Met een 4-3 zege op hekkensluiter Hierden werd die negatieve serie doorbroken.

,,Het werd eerlijk ook wel eens tijd'', reageerde Arnold Brehler. De trainer had gezien dat zijn ploeg halverwege nog met 0-1 achter stond. ,Het was van onze kant niet eens zo slecht. Alleen met twee aanvallende backs als Youssef el Hammouchi en Fabian Beukhof, is er ook het risico bij balverlies, drie tegen drie te staan. Zo ontstond ook de 0-1 na een half uur (Donovan Bock).''

,,Aan de andere kant waren er kansen voor Martijn Kleine Holte en Niek van Ginkel. Ook kwamen Youssef en Fabian van de zijkanten een aantal keer goed door. Maar of de voorzet was niet goed, of de bezetting voor het doel klopte niet.''

Brehler bracht na de rust de weer herstelde Jeffrey Rutgers voor Fabian Mösle. ,,Jeffrey bracht diepgang. Achter hun verdediging lag veel ruimte. Daar maakten wij goed gebruik van. In een periode van twintig minuten werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 4-1 voorsprong'', had de trainer genoteerd.

Niek van Ginkel maakte uit een korte corner van Jelmer Goedhart de 1-1. Jeffrey Rutgers bracht uit een breed gelegde bal Bennekom op voorsprong: 2-1. De 'man of the match' Martijn Klein Holte verhoogde de score naar 3-1. Nick Stienstra leek een dik kwartier voor tijd de wedstrijd op slot te gooien: 4-1.

,,Dan moet je zo'n wedstrijd uitspelen. Maar wij wilden te graag naar voren. Hierden kwam terug tot 4-3. Dan is het toch billenknijpen die laatste minuten. Niet handig. Maar goed, wij wisten die 4-3 over de streep te trekken. Daar waren we echt aan toe.''

Bennekom schuift door naar plaats vijf. Het verschil met vooral de top drie is met minimaal elf punten (DTS) enorm. Alleen WHC is met vier punten meer binnen hand bereik. ,,Komende week begint de derde periode. Wij starten direct bij nummer twee SVZW. Ik denk niet dat ik de jongens hoef te motiveren. Wij moeten proberen een goede start te maken'', besluit Arnold Brehler, die hoopt weer over Mex Bakker te kunnen beschikken.