Frank Hol
Frank Hol Theo Beumer

DTS Ede begint goed gemutst aan de foute avond

7 maart 2020 om 19:05 Voetbal

EDE Bij DTS Ede werd zaterdag de foute avond georganiseerd. De stemming was vooraf al goed. CSV Apeldoorn werd met een 5-2 zege verslagen.

,,Toch ben ik niet helemaal tevreden'', stelde Jeroen Spies. ,,In verdedigend opzicht was het een van onze minste wedstrijden. Zowel als team dan als individu was het onder de maat. Omdat wij er zelf vijf maakten, wat wel goed was, had het geen consequenties. Maar een volgende keer heeft dat het misschien wel.''

De Veenendaalse trainer had gedeeltelijk voortgeborduurd op het elftal wat vorige week DFS had verslagen. Vaste basisspelers als Sil Buikema en Jamal Ouassif begonnen op de bank. ,,Het eerste gedeelte van de eerste helft waren wij voetballend gezien ver de bovenliggende partij. De twee doelpunten waren voorbeelden van een keer raken.''

,,De zwervende Mo Laukili stelde Anouar Tmim in staat de 1-0 te maken. En Jesse Buikema gaf de assist op Frank Hol, die de 2-0 scoorde. Eigenlijk hadden wij in deze periode de 3 en 4-0 moeten maken. Er lag enorm veel ruimte, waar wij slordig mee om gingen.''

,,Daarna zakte het bij ons weg. CSV Apeldoorn had twee grote kansen. Daar kwamen wij goed weg. Die waarschuwing bleek uit dovemansoren gericht. Want na de rust, kwamen wij dramatisch de kleedkamer uit. De 2-1 was eerst een flater van de scheidsrechter. Een bal op het bovenbeen van Joël van Wijk, werd beoordeeld als een handsbal. Bij de vrije trap van Sander Krijns stond doelman Robin Franken verkeerd opgesteld. Kort daarna maakte opnieuw Krijns de gelijkmaker.''

,,Gelukkig herpakten wij ons. De erg goed spelende Frank Hol tikte bij de tweede paal een voorzet van Jamal Ouassif binnen. Daarna kregen wij weer heel veel ruimte. Jamal Ouassif en Frank Hol zorgden voor de 4 en 5-2. Die score had nog hoger kunnen zijn, omdat CSV Apeldoorn het helemaal liet lopen.''

,,Natuurlijk is 5-2 een mooie uitslag. Maar je moet ook kritisch blijven. Wij hadden lang niet altijd de controle over de wedstrijd. Verdedigend moet het beter. Dat moet de les zijn voor de komende weken.''

Omdat DFS met 4-2 won van WHC, gaat de tweede periodetitel voor 99,99% naar Opheusden. Alleen als de gestaakte wedstrijd bij SDVB, met een 1-2 voorsprong en twintig minuten te spelen, wordt verloren, is DTS Ede spekkoper.

DTS Ede staat op een meer dan stevige derde plaats, met zeven punten voorsprong op nummer vier WHC. De nummers een en twee, DFS en SVZW, hebben (vrijwel zeker) een periodetitel op zak. DTS ligt dus meer dan op schema voor een plek in de nacompetitie. ,,Zaterdag moeten wij naar DOS'37. Dat is een lastige klus. Maar dat is voor later. Nu gaan we eerst samen met de vrouwen, die van de koploper hebben gewonnen, Chinezen. En daarna dus de foute avond. De stemming zit er nu al in'', besluit Jeroen Spies.