SV Harskamp buigt in Garderen

7 maart 2020 om 19:17 Voetbal

Harskamp De Veluwse Boys won in Garderen met 5-0 van SV Harskamp.

,,Ik weet ook wel dat de thuisclub in normale doen een betere ploeg heeft dan SV Harskamp. Maar achteraf denk ik dat wij het zelf ook hebben laten afweten. Misschien heeft het te maken met de positie op de ranglijst. Weinig geluk en dat is bij een ploeg in het linkerrijtje vaak wel het geval", opende SV Harskamp trainer Connie van den Dikkenberg.

Hij doel op de eerste minuten. Harskamp kreeg een dot van een kans. De inzet van Karel Pater werd uit de doelmond gehaald.

,,Kom je met 1-0 voor wordt De Veluwse Boys wat onrustig. Nu wordt we ruim vijf minuten later bij een corner verrast. Bij de tweede paal kan Jasper Smit zomaar inkoppen", sipte de trainer.

De Harskampers leken in de eerste helft toch aardig mee te komen met de gastheren. Maar na vierentwintig minuten de tweede tegenvaller.

,,Een aanvaller van De Veluwse Boys (Wilgert Kok, red.) krijgt de bal via de arm voor zijn voet. Hij scoort en de scheidsrechter wuift de protesten weg. Hij haalde duidelijk voordeel uit de handsbal."

In de tweede helft werd de gemaakte afspraken herhaald.

,,De spelbepalers bij De Veluws Boys vastzetten. Dat werd onvoldoende gedaan in mijn ogen", ging Van den Dikkenberg verder.

Een van de spelbepalers Jurgen Hoegen werd na tien minuten met rood weg gezonden.

,,In een duel met Karel Pater (geel) misdroeg hij zich. Dan denk je dat met een man meer de situatie veranderd. Na een uur spelen een domme Harskampse in het strafschopgebied. De terecht gegeven strafschop was een 'eitje' voor Wilgert Kok", had Van den Dikkenberg genoteerd.

De 4-0 ontstond nadat Tom Hol onvoldoende ingreep. De op de strafschopstip staande Detmar Hardeman (op foto) werd door Thom van Doesburg gepasseerd.

,,De 5-0 (Jasper Smit) was van statische waarde. De wedstrijd was gespeeld. De koppies gingen omlaag", sluit de SV Harskamp trainer af.

SV Harskamp blijft voorlaatste met een punt voorsprong op EZC'84.

Zaterdag komt Prins Bernhard op bezoek. De aanvang is 14.30 uur.