Op weg naar regionaal topscorer
Op weg naar regionaal topscorer Theo Beumer

Fortissimo droogt EZC '84 af

7 maart 2020 om 19:20 Voetbal

EDE Fortissimo heeft op eigen veld van EZC '84 uit Epe geen spaan over gelaten. Het scorebord op sportpark De Hoekelumse Eng kon de eindstand 11-0 niet aan.

Eip Janssen

,,We hebben de gasten echt kansloos gelaten. Zij kwamen met een zeer verdedigende instelling. Maar dan blijkt mijn ploeg in de kleine ruimte daar goed mee overweg te kunnen. Het was soms bijna zaalvoetbal", glunderde Fortissimo trainer Paul Bremer.

Bij rust was de stand overigens pas 2-0.

,,Twee keer Anass el Hassnaoui (op foto). Hoewel ik alle doelpunten mooi vond was de eerste wel typerend voor ons spel. Op eigen helft, omdat EZC er een keer uitkwam, werd de bal veroverd. Over een paar schijven (Ruud Schuurman, Stan Buitenhuis, Lars Schuurman) kon binnen tien seconden Anass (El Hassnaoui, red.) worden gelanceerd. De 2-0 scoorde hij uit een strafschop nadat Talib Azerkan was gevloerd", had Bremer genoteerd.

In de tweede helft ging het hard. Anass el Hassnaoui 3-0 (zijn dertigste doelpunt dit seizoen), Talib Azerkan en Roy Bijsterveld zorgden snel voor een geruststellende 5-0 stand.

,,De ploeg liet collectief de toeschouwers genieten. De gasten probeerden zich wel te verweren maar kwamen veel tekort. Talib Azerkan 2x, Lars Haalboom 2x, Dani Tanalepy 2x brachten de eindstand op 11-0.

,,Ons doelsaldo (+60) telt nu ook voor een punt. Ik verwacht dat de titelrace echt een tweestrijd met SDS '55 gaat worden. De komende wedstrijden Harfsen (uit) en SDS '55 (thuis) zullen in mijn ogen veel duidelijk maken. Harfsen zaterdag op gewoon gras wordt een echte test. Maar mijn ploeg is in breedte heel sterk. Ik heb er echt alle vertrouwen in", besluit Paul Bremer.