PKC overrompelt DVO

8 maart 2020 om 10:33 Korfbal

BENNEKOM ,,Wij zijn overrompelt door een erg sterk PKC. De snel opgelopen achterstand van acht doelpunten (11-3), wisten wij niet meer goed te maken'', keek Richard van Vloten terug op de 38-28 nederlaag van DVO/Accountor in Papendrecht.

,,Verdedigend was het niet goed bij ons. Wij gaven schutters als een Richard Kunst en Randy Oosting te veel vrijheid. En omdat wij vanwege de druk van PKC zelf te weinig goede aanvallen daar tegenover wisten te stellen, is het verschil verklaard. Het lukte nog wel een paar keer het verschil tot vijf terug te brengen. Bij rust was het 23-14. Die 14 doelpunten waren prima. Maar 23 tegen is veel te veel.''

,,Met wat omzettingen (onder meer Robbe de Wit en Gertjan Meerkerk wisselden van vak), probeerden wij dichterbij te komen. Maar omdat PKC ook bleef scoren, lukte dat niet. Uiteindelijk spelen wij een goede tweede helft. Je verliest van een erg sterk PKC. Dat is zeker geen schande. Maar je hebt er wel aan mee geholpen.''

Omdat KZ verrassend genoeg verloor bij Groen Geel, is er in ieder geval tot zondagmiddag een theoretische kans op de play-offs. Dan staat Blauw Wit tegen LDODK op de rol. Wint LDODK, is ook de die kans weg. Anders blijven de Bennekommers tot de laatste dag in de race.

,,Wij willen in ieder geval de laatste wedstrijd tegen Groen Geel winnen. Dan bekronen wij een heel mooi seizoen. Een seizoen ook waarin wij hebben aangetoond weer een stapje richting de top vier te hebben gezet', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Chris van Haren en Gertjan Meerkerk 6, Daniëlle Boadi 5, Robbe de Wit 4, Koen van Roekel, Adriënne van Ofwegen en Renée van Ginkel 2 en Saskia van der Zee 1.