Aanval van John Bos
Aanval van John Bos Gerhard Oostindië

Mannen TweeVV op koers voor kampioenschap

8 maart 2020 om 13:13 Volleybal Deel je nieuws

De mannen van TweeVV wonnen thuis weer van Heyendaal 2 uit Nijmegen, deze keer met 4-0. De vrouwen speelden in Apeldoorn tegen Alterno 3 en verloren met 3-1.

Wonderbaarlijk zoals de mannen van TweeVV bezig zijn want niemand had aan het begin van het seizoen gedacht dat ze mee zouden doen voor het kampioenschap. In welke samenstelling zij ook spelen, ze blijven winnen. Deze keer was het tegen de studenten van Heyendaal dat zij de volle winst binnenhaalden. De twaalfkoppige ploeg van Heyendaal pepte zich de hele wedstrijd flink op met strijdliederen en handgeklap. Dat werkte in de eerste twee sets goed want de mannen keken al snel tegen een achterstand aan omdat ze de pass niet onder controle kregen. Pas rond de achttien punten wisten ze gelijk te komen. Een sterk punt van TweeVV is dat het aan het eind van de sets gewoon een tandje bijzet en uiteindelijk simpel de sets binnenhaalt.

Mooie punten

In set drie en vier nam TweeVV de leiding met mooie servicepunten van Jeroen Jagersma, Sander Lammertink en John Bos. In deze sets konden ook de middenaanvallers, onder anderen Casper Kooi en Jeroen Jagersma, veel scoren. De laatste, vaak lastiger, set om te winnen, was onverwacht gemakkelijk voor TweeVV. De tegenstander pepte zich nog wel een keer luidruchtig op maar meer dan veertien punten wisten ze niet te maken.
TweeVV staat bovenaan met nog steeds acht punten voorsprong op de nummer twee, Pegasus.

Vrouwen

De vrouwen van TweeVV maken een moeilijke periode door. Op de training gaat het eigenlijk heel goed maar dat komt er in de wedstrijd niet uit. De killersmentaliteit die er in de eerste helft van het seizoen wel was, zijn de vrouwen kwijt, ze zijn te lief voor de tegenstander. Ook Alterno zette TweeVV onder druk met de opslag en daar hebben de vrouwen het lastig mee. Na het verlies van de eerste set begon TweeVV sterk aan de tweede set, ze boden goed tegenstand en wonnen met 23-25. Daarin namen aanvaller Josefine Uittenbogert en libero Andrea van Putten het voortouw. Maar in set drie en vier waren de vrouwen het weer kwijt waardoor ze slechts één punt mee naar Ede namen.