Afbeelding
Pete Linforth Pixabay

Fout RIVM: Toch geen coronabesmetting in Ede

8 maart 2020 om 15:22 Zorg Coronavirus

EDE In tegenstelling tot wat Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag rond 14.00 uur meldde, is er geen coronabesmetting in de gemeente Ede. Dat meldt gemeentewoordvoerder Patricia Nep zondagmiddag aan EdeStad.nl. 

Eerder vandaag meldde Ede Stad op basis van informatie van het RIVM dat er een besmetting in Ede was. ,,Dit is volstrekt onjuist", geeft woordvoerder Nep aan. ,,Er is zaterdag wel sprake geweest van een mogelijk besmettingsgeval. Eén persoon is negatief getest op het virus." 

Dat stelt ook Harald Wychgel van het RIVM. ,,De eerste test bij de persoon uit de gemeente Ede bleek positief, de tweede test was negatief. De informatie van de eerste test werd door de GGD in ons systeem Osiris gezet, maar dit is er niet tijdig meer uitgehaald." 

Door dat systeem wordt dagelijks automatisch een besmettingskaart gegenereerd, vertelt Wychgel. ,,Daardoor is Ede dus te zien als besmettingsplaats." Hij vindt het niet gepast om te spreken over een schuldvraag. ,,De mensen bij de GGD en het RIVM werken allemaal ontzettend hard tijdens deze coronacrisis. Een foutje is zo gemaakt. Dat nemen we verder niemand kwalijk. 

Ede is rond 18.30 uur weer van de kaart verdwenen. 

Op onderstaande kaart is te zien dat het RIVM een besmetting in Ede meldt. 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: ede.stad@bdu.nl. 
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie