Mohammed Mouhouti
Mohammed Mouhouti Theo Beumer

FC Jeugd zet ook Roda '46 aan de kant

8 maart 2020 om 17:05 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft het bezoekende Roda'46 geen kans geboden. Op de 4-0 zege was niets aan te merken

Eip Janssen

FC Jeugd dat in de derde klasse aan de leiding gaat, ziet dat het Arnhemse SML geen krimp geeft. SML volgt op drie punten met een veel minder doelsaldo (-11). Bij een gelijke eindstand doorslaggevend voor het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse.

,,Daar denk ik nog niet aan. Voor mij als trainer is altijd de eerstvolgende wedstrijd het belangrijkst", lacht FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti (op foto).

De Edese nog derdeklasser krijgt nu drie uitwedstrijden op rij voor de kiezen.

,,Na Sporting'70 volgen SML en Saestum. Ik denk dat je dan de balans pas op kunt maken. Dat wordt een testcase. Ik heb een brede selectie, dat geeft een ruime keuze. Tegen Roda '46 kon ik ook drie keer probleemloos spelers met kleine pijntjes wisselen. Ja, ook onze aanwinst Brahim Bouhadan heeft twintig minuten meegespeeld. Mooi toch dat spelers graag bij ons (FC Jeugd) willen spelen."

Over de wedstrijd was de trainer snel klaar.

,,In de tweede minuut kwamen we al op een 1-0 voorsprong. Elmeris Avdic werd in het strafschopgebied door de Leusdense keeper neergelegd. De strafschoppen specialist Özkan Yilmaz liet het buitenkansje niet onbenut."

Na ruim een kwartier spelen was het Ahmet Kiliç die in de zestien meter de bal kreeg en de 2-0 scoorde.

,,Een minuut of twee voor de rust was het Elmeris Avidic die de 3-0 liet aantekenen. Een mooi moment om te gaan rusten", keek Mouhouti terug.

In de tweede helft mocht de gasten uit Leusden blij zijn dat FC Jeugd het vizier niet echt op scherp had staan.

,,Vele kansen bleven onbenut. Alleen Elmeris Avdic wist in de eenenvijftigste minuut nog te scoren: 4-0. Soms is het gebrek aan doelpunten een pijnpuntje. Deze keer was het voor ons belangrijk schadevrij te overleven. Er is geen kaart aan onze kant gevallen. Dat vind ik belangrijk", sluit de FC Jeugdtrainer tevreden af.