werk van 25 kunstenaars in de Stingerbol
werk van 25 kunstenaars in de Stingerbol Arjan van Bruggen

Nu al honderden bezoekers expositie VRIJHEID in Stingerbol

8 maart 2020 om 18:01 Kunst Deel je nieuws

Onder grote belangstelling is vrijdag 6 maart de expositie VRIJHEID in de markante Stingerbol op het voormalige Edese kazerneterrein geopend. Een warm openingswoord van wethouder Hester Veltman, een drone die de sleutel van de Stingerbol rechtstreeks uit de lucht kwam aanreiken, en mooie muziek van Peter Bouter en Marlijn Brink zorgden voor een vliegende start van de expositie.

Omdat er maximaal slechts 49 mensen tegelijk in de bol mogen zijn, vormden de bezoekers een lange rij om ieder op zijn beurt de Stingerbol binnen te gaan. Ook in het weekend na de opening is de Stingerbol zeer druk bezocht. Enkele honderden belangstellenden hebben de speciale belevenis in de unieke ronde ruimte ervaren.

De komende tijd is de expositie iedere week te bezoeken op zaterdagen en zondagen, van 11.00 tot 17.00 uur. En op 4 en 5 mei. Op Bevrijdingsdag eindigt de expositie.

Platform Edese Kunstenaars PEK viert ’75 jaar Vrijheid’ met deze expositie in de Stingerbol. Tijdens de openingstijden zijn 3 kunstenaars van PEK aanwezig om de kunstwerken toe te lichten en bezoekers zo nodig te begeleiden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie