Ted Walker

Hockeymannen goed uit de winterstop

8 maart 2020 om 18:20 Voetbal

EDE ,,Je wilt de eerste wedstrijd na een korte competitie stop altijd graag winnen. Hoe, maakt me in eerste instantie dan niet zoveel uit. De 3-1 zege op Phoenix was verdiend", opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

De eerste wedstrijd tegen Phoenix ging nog met 2-1 verloren dus een mooie revanche.

,,Beide ploegen hebben ontzag voor elkaar en weten dat het geen 'makkies' zijn. Het is altijd weer afwachten wiens kant het uitvalt. Deze keer naar Ede en daar ben ik blij mee. Ook voor de spelers die in de winterstop er alles aan hebben gedaan fit te zijn voor de competitie hervatting."

De trainer omschreef de eerste en tweede kwart als voor Ede. Het derde kwart was Phoenix de wat betere ploeg. En in het vierde kwart overheerste de strijd en was het hockeyspel aan beide kanten wat minder.

,,Maar in het vierde kwart beslisten wij het wel", oordeelde Bunnik.

Hij zag Stijn Draaijer uit een strafbal voor de 1-0 zorgen. David van Dongen maakte voor de gasten gelijk 1-1. Stijn Draaijer gaf daarna een assist aan Pieter Hoekstra. Hij zorgde voor de 2-1.

De 3-1 kwam op naam van A1 speler Roderick Meeuwsen.

,,Daar ging wel wat aan vooraf. Onze doelman Tijmen Maakal (op foto) hield ons in de wedstrijd. Niet alleen verijdelde hij twee strafcorners. Hij stopte ook een strafbal. Uit de snelle counter daarna was de A1 speler heel alert", keek Bunnik terug.

Roderick Meeuwsen traint met het eerste team mee.

,,Hij is nog A1-speler. Speelt op zaterdag ook bij zijn eigen team. Op zondag maakt hij zijn minuten bij de hoofdmacht. Het is een win-win situatie. Roderick doet ervaring op. Ik kan hem speelminuten geven om ervaring voor volgend seizoen op te doen", besluit Bastiaan Bunnik.

Ede neemt in de overgangsklasse de veilige vijfde plaats in. De ploeg verzamelde 19 punten uit elf wedstrijden.

Zondag gaat Ede op bezoek bij Berkel-Rodenrijs die op de achtste plaats staan. De thuiswedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.