Kirsten Koopmans blokt een tegenstandster
Kirsten Koopmans blokt een tegenstandster DTS ede

Dames DTS Ede winnen topper van Saestum

8 maart 2020 om 20:18 Voetbal Deel je nieuws

Voor DTS Ede was het vandaag erop of eronder. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond er een eindscore van 1-2 op het bord. Al met al een verdiende overwinning. Ging de eerste helft nog gelijk op met meer balbezit voor DTS, toch was het Saestum die in de 11de minuut een grote kans kreeg. Keepster Renate Verhoeven redde bekwaam. DTS bleef goed geconcentreerd voetballen en kreeg met een aantal corners nog kleine mogelijkheden.

Na rust moest DTS iets forceren en zocht meer de aanval en Saestum moest terug en probeerde via snelle omschakelingen een gaatje te vinden in de hechte verdediging van DTS. Na 60 minuten ging DTS met 3 verdedigsters voetballen en bracht een extra aanvaller in. Saestum ontsnapte diverse maal aan een achterstand. Maar geheel onverwacht kwam Saestum toch op voorsprong

Een vrijetrap op de rand van het strafschopgebied werd knap en kansloos voor de keepster in de kruising geschoten 1-0. DTS bleef ondanks deze tegenslag de aanval zoeken en werd in de 85ste minuut beloond met een verdiende gelijkmaker van Anoek Blankespoor. De beer was los en DTS ging massaal opzoek naar de winnende treffer. Dat deze alsnog viel in de 96ste minuut was bizar. Daphne van Kruistum werd door de grensrechter per ongeluk geblokt en een vrijetrap aan de zijkant van het veld terhoogte van het strafschopgebied was het resultaat. Wie anders dan Daphne zelf, schoot de bal ongelovelijk knap in de verre bovenhoek 1-2.

Gezien het verloop van de 2de helft een terrechte overwinning waarmee DTS de spanning in de kop van de Topklasse weer terugbrengt.

DTS Ede: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Anne Hendriks (Jill Pijnappels), Joëlle de Bondt, Sofie Houba, Yvette Derks, Daphne van Kruistum, Eveline Zech (Anoek Blankespoor) en Kirsten Koopmans.

Wissels: Jaimy Jansen, Jill Pijnappels, Danae Dekker, Anoek Blankespoor