John Kerstens
John Kerstens Lex Draijer @ Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Bijeenkomst: Praat mee over de toekomst van de Zorg

8 maart 2020 om 21:40 Politiek Deel je nieuws

Op maandag 16 maart organiseren de PvdA en GroenLinks samen een openbare bijeenkomst met twee Tweede Kamerleden over de toekomst van de zorg. De politieke partijen zijn nu bezig met het opstellen van hun verkiezingsprogramma en deze avond is daarmee een uitgelezen kans om inbreng te hebben vanuit het Edese werkveld op deze verkiezingsprogramma’s en daarmee uiteindelijk ook op het beleid vanaf 2021. Deze bijeenkomst is een van de eerste praktische voorbeelden van de lokale samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA in Ede.

 

Bijna elke dag horen we berichten over misstanden in de zorg. De zorg wordt onbetaalbaar, de werkdruk is te hoog, oplopende wachtlijsten voor een plaats in een verpleeghuis, mantelzorgers die het niet meer aan kunnen, enz. Om hun verhalen te delen over de zorg, zullen er vertegenwoordigers aanwezig zijn uit de Edese ziekenhuiszorg, verpleeghuiszorg, ouderenzorg en thuiszorg. Ook huisartsen, wijkverpleegkundigen en andere zorgprofessionals zullen hun ervaringen naar voren brengen. De Tweede Kamerleden Corinne Ellemeet (GL) en John Kerstens (PvdA), beide met zorg in hun portefeuille, zijn nieuwsgierig naar de ervaringen en verwachtingen van Edese zorgprofessionals en andere bellangstellenden.

GL Kamerlid Corinne Ellemeet maakte heel wat los toen ze de discussie aanging over medisch overbehandelen van ouderen: ‘Er is veel meer zorg nodig voor kwetsbare ouderen die nog thuis wonen. Het is nu al crisis.’ Corinne wil een nieuwe toon en koers zetten: de mensen weer centraal stellen in de zorg en de verkapte lastenverzwaring voor kwetsbaren terugdringen. Ook wil zij werk maken van het voorkomen van ziekte en daarmee de kloof tussen kans-rijken en kansarmen verkleinen. Wonend in Arnhem, PvdA Kamerlid John Kerstens vroeg recentelijk aandacht voor het tekort aan mensen ‘...daar hebben we àllemaal last van. Cliënten en patiënten voorop. Met langere wachtlijsten of afdelingen die sluiten bijvoorbeeld.’ Hij heeft nog recentelijk Kamervragen gesteld over toegankelijkheid van gemeentelijke websites voor slechtzienden en slechthorenden, gedupeerde studenten van niet-erkende beroepsopleidingen in de zorg en het nijpende huisartsentekort. Deze thema’s en meer zullen de discussie omvatten.

 

 

Locatie: Raadzaal gemeentehuis Ede (Bergstraat 4, Ede)

Datum & tijd: Maandag 16 maart, 19.30u. (inloop vanaf 19.00u.)

Corinne Ellemeet
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie