Ava Taberima (junior divisie 2)
Ava Taberima (junior divisie 2) Wendy van der Spek

Verrassend eremetaal Exalto Sport turnsters bij landelijke kwartfinale

8 maart 2020 om 22:10 Overig Deel je nieuws

Zondag 8 maart kwamen Exalto Sport turnsters in actie tijdens de landelijke 1/4 finale divisie 2. In Volendam gingen zij de strijd aan voor een plaats in de 1/2 finale en turnde zich 2x naar het eremetaal.

Instapper Thirza Gerritsen begon op rek met mooie en hoge zwaaien. Op balk liet de nog jonge turnster zien dat zij al knap de baas is over haar zenuwen. Ze turnde zich, met een zeer stabiele en mooi uitgevoerde oefening, naar een 1e plaats op dit toestel. Ook op vloer en sprong draaide Thirza met de top mee. Uiteindelijk ging onze spring in het veld verdiend met het zilver op zak en een 1/2 finale ticket huiswaarts. 

Pupil 2 Fenne Metz begon zeer sterk op brug met een topoefening. Ook op balk turnt Fenne altijd strak, maar door een onverwachte val bij de opsprong sloop de onzekerheid erin. Ze toonde karakter door de rest van haar oefening knap te blijven staan, maar leverde wel aan netheid in. Op vloer maakte ze veel goed door het hoogste cijfer te scoren, maar ook op sprong had ze deze keer pech. Het maakt je als turnster alleen maar sterker en Fenne ging daar knap mee om. Ze eindigde nog op een mooie 10e plaats en is vrijwel zeker van doorstroming.

De verrassing van de dag kwam op naam van Ava Taberima. In de junior klasse heeft de turnster dit seizoen een flinke uitdaging aan moeilijke elementen. Juist ook omdat ze met oog op school regelmatig trainingen moet missen. Ava gaat haar eigen weg en behoudt daarmee het plezier in turnen. Op alle toestellen liet ze mooie verbeteringen zien en hoefde maar 1 foutje te incasseren. Mede door de tweede score op balk, turnde Ava zich knap naar het  brons en plaatst zich hiermee ruimschoots voor de 1/2 finale van het NK.

Op zaterdag 7 maart reisden de 4e divisie turnsters af naar Nijmegen. In de vijfde wedstrijd van de dag kwamen Floor Versteeg en Lu Kai van der Goot in de 4e divisie junior E en Britt Jonkman in de 4e divisie Jeugd 1 in actie. De turnsters turnden sterk en lieten mooie oefeningen zien. Lu Kai turnde een nette wedstrijd met als hoogtepunt een nieuwe sprong en een nieuwe serie op vloer, zij behaalde een mooie zevende plaats. Britt Jonkman turnde een nette wedstrijd, met de radslag op balk bleef zij keurig staan. Ze eindigde net buiten het podium op de vierde plek. Floor Versteeg turnde een foutloze wedstrijd, haar sterke oefeningen werden beloond met een hele mooie eerste plaats. Binnenkort horen de turnsters of ze zich geplaatst hebben voor de regiofinale.

Lu Kai vd Goot, Floor Versteeg, Britt Jonkman
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie