Afbeelding
Nico de Gouw (Keltenwoud)

Keltenwoud en Esther Vergeer Foundation slaan handen ineen

9 maart 2020 om 09:45 Overig

BENNEKOM Tennisvereniging Keltenwoud (Bennekom) en de Esther Vergeer Foundation (EVF) hebben de handen ineengeslagen.

Op woensdag 8 april houdt de Esther Vergeer Foundation bij tennisvereniging Keltenwoud in Bennekom een rolstoel-tennisclinic voor kinderen en jong volwassenen.

Ben jij tussen de 6 en 21 jaar oud, heb je een lichamelijke beperking en wil je leren rolstoeltennissen? Dan nodigen wij je uit om kennis te maken met (rolstoel) tennis.

De clinic op 8 april duurt van 15.00 tot 16.30 uur. Voor sportrolstoelen en rackets wordt gezorgd. Dus trek je sportkleding aan en kom. Deelname is gratis.

SAMENWERKING Deze activiteit voor kinderen en jong volwassenen in de regio komt voort uit de onlangs gestarte samenwerking tussen de Bennekomse tennisvereniging Keltenwoud en de Esther Vergeer Foundation (EVF) uit Arnhem. Esther Vergeer is zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis, werd vijfmaal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar. Ruim 15 jaar geleden is de foundation door Esther Vergeer opgericht. Daarmee streeft Esther ernaar om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking door sport een kans te geven hun beperking aan te kunnen. Dit is ook een kans om mee te doen, een kans op een eigen toekomst.

De Foundation en Keltenwoud vinden het belangrijk dat ook zij net als ieder ander kind de kans krijgen om te sporten en deel uit te maken van de maatschappij!

EVF zorgt ervoor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en men er bij de vereniging klaar voor is om lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. De Foundation neemt letterlijk de drempels weg en biedt zowel de kinderen/ouders als ook de vereniging de helpende hand.

Naast het beschikbaar stellen van sportrolstoelen, verzorgt EVF de trainingssessies en ondersteunt de ouders en kinderen. Het doel is zoveel mogelijk kinderen met een lichamelijke beperking zo dicht mogelijk in de buurt 'gewoon' te laten sporten.

Een duurzame verbinding tussen kind en het lid zijn van een sportvereniging helpt om sterker en zelfstandiger deel uit te maken van de maatschappij en vergroot vooral ook het plezier in het leven! Inmiddels zijn er 25 EVF-projecten succesvol gestart en wordt op 8 april de officiële aftrap gegeven voor de start in Bennekom.

Ook als je met een beperking niet rolstoelgebonden bent, ben je welkom. Heb je vragen of wil je je aanmelden, bel naar Lorraine Gerards, 06-22408067 of mail naar lorraine@esthervergeerfoundation.nl 

Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud (SKR) Keltenwoud is al langer bezig met de bevordering van rolstoeltennis en heeft nu, mede voor de uitvoering van dit nieuwe project, de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud (SRK) opgericht.

Deze stichting wil rolstoeltennis aan zowel kinderen als volwassenen aanbieden. Voor de jeugd tot 21 jaar met een lichamelijke beperking gebeurt dit door een intensieve samenwerking met de Esther Vergeer Foundation.

'Kom rolstoeltennissen in Bennekom'

In de provincie Gelderland is Keltenwoud door EVF uitgekozen als eerste locatie waar het aanvragen voor de regio Arnhem/Gelderse Vallei betreft.

SRK is er trots op om partner te zijn. Het verzorgen van de training voor de gehandicapte jeugd komt in de handen van de Bennekomse TennisOpleiding (BTO). Kinderen uit de regio die zich aanmelden bij de Esther Vergeer Foundation worden in contact gebracht met de SRK en ingeroosterd in het schema van de jeugdtraining onder leiding van Sonja Ooijendijk.

SRK schaft voor het gebruik door volwassenen 4 sportrolstoelen aan die de stichting aangeboden krijgt door het Coöperatiefonds van de Rabobank Vallei en Rijn.

De officiële overdracht van deze 'rollers' door de Rabobank gebeurt op 8 april om 14.30 uur voor aanvang van de clinic. Op de website www.keltenwoud.nl staat meer informatie over deelname aan het rolstoeltennis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie