Lynne Hanson & The Good Intentions treden woensdag 18 maart op bij Live Stage Marnix in De Bospoort
Lynne Hanson & The Good Intentions treden woensdag 18 maart op bij Live Stage Marnix in De Bospoort Jen Squires

Publieksfavoriet Lynne Hanson terug bij Live Stage Marnix

12 maart 2020 om 06:30 Muziek

EDE Lynne Hanson treedt woensdag 18 maart op bij luisterpodium Live Stage Marnix. De Canadese roots- en countryartiest heeft Ede voor de derde maal opgenomen in haar Europese tourschema.

Marianne Koster

Lynne Hanson behoeft nauwelijks introductie: in haar thuisland staat ze bekend als 'Canada's own queen of Americana'. Lynne Hanson groeide op in Ottawa, waar ze als veertienjarige tiener gitaar leerde spelen op een afdankertje van haar oudere broer. Sinds haar debuutalbum in 2006 verscheen heeft ze talloze prijzen gewonnen met haar prachtige liedjes en een stem die regelmatig doet denken aan Nancy Griffith of Lucinda Williams.

Als entertainer in hart en nieren weet ze het publiek ook tussen de nummers in te boeien. Humor, zelfspot, persoonlijke verhalen met een serieuze ondertoon, ze is altijd op zoek naar interactie met haar toehoorders.

De crew van Live Stage Marnix doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het de optredende artiesten aan niets ontbreekt. Voorafgaand aan het concert wordt er een verse maaltijd gekookt, één van de crewleden biedt onderdak aan (en een vaak zeer gewaardeerde wasmachine). Voor muzikanten die vaak lang van huis zijn, uit hun koffer leven en in wegrestaurants eten vormt de huiselijk sfeer bij Live Stage Marnix een welkome afwisseling. Tijdens haar concert in 2018 kwam Lynne Hanson superlatieven tekort om aan te geven hoe ze genoot van de warme ontvangst en het aandachtig luisterende publiek in De Bospoort. ,,Het leven van een artiest gaat niet altijd over rozen", zei ze. ,,Maar hier voelt het als thuiskomen. Dit zijn de avonden waar je het voor doet."

VERJAARDAG Er was die dag een jarige in het publiek, wat Hanson liet mijmeren over alle verjaardagen die ze alleen en ver van huis had doorgebracht. Die avond ontstond het plan om haar tijdens een volgende tournee op of rond haar verjaardag bij Live Stage Marnix te laten spelen en dat is gelukt. Tijdens het concert in De Bospoort vieren we Lynne Hanson's verjaardag, want waar kun je dat beter doen dan op een plaats die voelt als 'home away from home'? Lynne Hanson wordt op 18 maart begeleid door haar band The Good Intentions, bestaande uit MJ Dandeneau (bas, zang) en Blair Hogan (gitaar en mandoline). Vooraf reserveren wordt aanbevolen.

KAARTVERKOOP Lynne Hanson & The Good Intentions treden woensdag 18 maart op in de zaal van café De Bospoort, Bospoort 1, Ede. Aanvang 20.15 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop bij de zaal, in de voorverkoop bij Velvet Music op het Maandereind of via reservering@livestagemarnix.com. Gereserveerde kaarten kunnen voor aanvang bij de zaal worden afgehaald.

Info: www.livestagemarnix.com

Elke maand biedt Live Stage Marnix een lezer van Ede Stad de kans om vrijblijvend kennis te maken met dit muzikale initiatief in het Edese centrum. Heb je nooit eerder een concert in De Bospoort bijgewoond, laat dan voor maandag 16 maart via win@livestagemarnix.com weten waarom jij graag in aanmerking wilt komen. De winnaar ontvangt twee vrijkaarten.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie