Afbeelding
Jan van den Berg

Nick de Bondt vindt nieuwe club in Veenendaal

9 maart 2020 om 20:08 Voetbal

EDE Nick de Bondt speelt komend seizoen bij DOVO. De geboren Edenaar komt over van tweededivisionist HHC Hardenberg. De aanvaller tekent voor twee jaar bij de derdedivisionist uit Veenendaal.

door Jeroen van der Veer

De aanvaller maakt dit seizoen zijn minuten in Hardenberg en moet DOVO volgend jaar voorzien van doelpunten en assists. De 25-jarige De Bondt speelde in het verleden voor onder andere Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, De Treffers, Spakenburg en DUNO. 

In het amateurwereldje is De Bondt dan ook geen onbekende en hij wordt door de Veenendalers binnengehaald als grote man. ,,Ik heb al langer contact met DOVO en nu lijkt het plaatje te kloppen", aldus de aanvaller. ,,Ik studeer nu nog en ben in de zomer hopelijk afgestudeerd. HHC had graag met mij verlengd, maar doordat ik straks wil gaan werken, is DOVO qua reisafstand makkelijker te combineren."

KLIK Toch is dat niet de enige reden waarom de in Arnhem wonende De Bondt voor DOVO kiest. Zo heeft hij in het verleden bij Go Ahead Eagles met trainer Scott Calderwood gewerkt. ,,Dus die klik is er en daarnaast is bij DOVO ook een hoop mogelijk. Qua potentie doen ze echt niet onder voor GVVV. Natuurlijk zitten ze nu in een lastige positie, maar ze hebben genoeg kwaliteit om in de derde divisie te blijven. Ja, ook als dat via de nacompetitie moet gebeuren. Ze zitten namelijk in een goede flow en het zou schandalig zijn als ze met deze selectie eruit vliegen."

Als De Bondt eenmaal het rode shirt draagt, mogen de supporters een hoop verwachten. Vrijwel overal waar hij speelde, maakt de aanvaller zijn doelpuntjes en gaf hij assists. Als buitenspeler in een 4-3-3-systeem wil hij dat in de toekomst ook gaan doen voor DOVO.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie