Afbeelding
Job Oldegbers

Ede in finale verkiezing Beste Binnenstad

9 maart 2020 om 21:13 Winkels

EDE Ede is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Beste Binnenstad van 2020. Ede strijdt met Woerden om de titel in de categorie middelgrote binnensteden. Dat is maandag bekend gemaakt op het Retailagenda Congres.

De herinrichting van het Marktplein in Ede en de vergroening van de binnenstad zijn enkele punten die voor de jury de doorslag gaven om Ede te benoemen als finalist. Het historische profiel van Woerden en de duidelijke keuze op het gebied van marketing bepaalden onder andere de finaleplaats van Woerden. Naast Ede en Woerden waren nog acht andere binnensteden genomineerd.

De finalisten worden eind april bezocht door de jury en beoordeeld op zes thema's: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit, Identiteit, Governance en Levendigheid. Tijdens dit bezoek hebben de binnensteden de kans om de jury te overtuigen waarom zij de titel Beste Binnenstad 2020 verdienen. Tijdens een feestelijke bekendmaking op maandag 18 mei in Breda wordt uiteindelijk duidelijk welke binnensteden de titel Beste Binnenstad 2020 de komende drie jaar mogen dragen. Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement: ,,De uiteindelijke titeldrager wordt bekroond voor de ontwikkeling die de binnenstad de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt. Wie uiteindelijk de titel ontvangt, wordt nog spannend!"

Bij de grote binnensteden gaat de strijd tussen Leiden en Tilburg. Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie