De drie eigenaren van SunCare vlnr Anke, Lisa en Noyan.
De drie eigenaren van SunCare vlnr Anke, Lisa en Noyan. Ted Walker
Advertorial

'Mooi en veilig bruin worden'

11 maart 2020 om 13:27 Zakelijk

EDE Te veel zonnen is niet goed voor een mens, dat is algemeen bekend. Het kan verbranding van de huid veroorzaken, de huid vroegtijdig verouderen en zelfs huidkanker tot gevolg hebben. ,,Maar het gaat met name om het woordje 'te' in deze zin'', vindt Anke Rombouts van zonnestudio SunCare aan de Hoog Maanen 2 in Ede.

Ted Walker

,,Bijna alles waar dat woordje voor staat, is niet goed’’, gaat Rombouts verder. ,,Wat zonnebaden betreft is dat ook algemeen bekend. Het gaat er dus om op wat voor manier en hoe intensief je de huid aan zonnestralen, en dus aan ultraviolette straling, blootstelt. En dat is iets waar wij in onze zonnestudio extra aandacht aan besteden.’’

RISICO BEPERKEN In de studio waar Rombouts mede-eigenaar van is, staan meerdere zonnebanken die elk een ander vermogen leveren. ,,En daar begint het dus al’’, legt Rombouts uit. ,, Wij krijgen mensen bij ons aan de balie die nog geen kleurtje hebben, maar wel onder de bank met het meeste vermogen willen liggen. Dát gaat bij ons dus niet gebeuren. Wij vinden als mens een bruine huid mooi, maar er gebeurt ook iets met de huid, en daar draait het om. De huid wordt, door de aanmaak van pigment, dikker wanneer deze aan zonnestralen wordt blootgesteld. Daarmee beschermt het lichaam zich tegen de zonnestralen’’, legt Rombouts uit. ,,Als de huid nog te dun is en wordt blootgesteld aan te veel straling, verbrandt deze, met gezondheidsrisico’s tot gevolg. Maar als de huid rustig de tijd krijgt om bescherming op te bouwen, dan beperk je dat risico."

Rombouts vergelijkt de gang naar een zonnestudio met het opwarmen van spieren voordat je gaat sporten. ,,Het is dus juist slim om voor een zon- of skivakantie een aantal keren gecontroleerd onder de zonnebank te gaan om de huid rustig voor te bereiden. Gebruik daarbij goede verzorgingsproducten en het risico op schade voor de gezondheid is kleiner dan wanneer mensen ineens in de volle zon gaan liggen. Tevens zorgt een zonnebanksessie voor de aanmaak van vitamine D. Bewezen is dat dat je immuunsysteem versterkt en dus helpt tegen talloze ziektes. Ben je gevoelig voor (winter)depressie, dan kan een zonsessie je ook erg goed doen”, zegt Rombouts.

LIGHTVISION De nieuwste zonnebank van SunCare past naadloos binnen de visie van het bedrijf. ,,In de Lightvision zitten naast UV- en collageenlampen ook hoogwaardige ledlampen. Hierdoor wordt de zuurstofproductie in de huid gestimuleerd, waardoor je mooier, en veiliger bruin wordt. Dit alles gaat veroudering van je huid tegen en geeft je, naast een mooi gebruinde huid, een frisse uitstraling ”, zegt Anke Rombouts tot besluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie