Kleurrijke The Joy tijdens de korenuitwisseling
Kleurrijke The Joy tijdens de korenuitwisseling Jan van Vliet

Voor en met elkaar zingen tijdens unieke korenuitwisseling

10 maart 2020 om 19:10 Muziek Deel je nieuws

VOOR elkaar en MET elkaar zingen; dat was het uitgangspunt zaterdag 7 maart tijdens een unieke uitwisseling tussen drie koren. Christelijk Gemengd koor The Joy uit Bennekom ontving het koor Firma Vocaal uit Weesp en het gelegenheidskoor AdHoc-Vocals uit Lage in het gebouw van OBK Bennekom.

De middag begon met het samen instuderen van het Zweedse lied “Ned I Vester Soli Glader”. Vervolgens traden de drie koren voor elkaar op. Dit leverde een afwisselend programma op met ondermeer liederen als “Down to the River Pray”, “Be Stil” en “Turn turn turn” van The Joy en “Sorry”, het bekende “Don’t stop me now” en “Fix You” van de Firma Vocaal. De AdHoc-Vocals, een klein koortje bestaande uit vier vrouwen bracht een aantal prachtige nummers ten gehore waaronder “Sleepsong” en “Working my way back to you babe”.

Ook de accentgroep Klassiek van The Joy trad voor het eerst op. Zij zongen een IJslands stuk. De accentgroep Modern en Firma Vocaal staken de koppen bij elkaar en zongen samen het lied ‘Believer’. Tot slot werd gezamenlijk het nummer ‘Ain’t no mountain high enough’ gezongen.

De middag werd afgesloten met een gezellig hapje en drankje.

Bijzonder is dat het koor The Joy en Firma Vocaal uit Weesp beide onder leiding staan van dirigente Rolinde Zieverink. Dirigente van de AdHoc-Vocals is de moeder van Rolinde, Inge Brilleman. Het was de tweede keer dat deze drie koren bij elkaar kwamen. Vorig jaar was Firma Vocaal het ontvangende koor. Het is de intentie om de prettige samenwerking voort te zetten en volgend jaar naar Duitsland af te reizen.

The Joy onderscheidt zich al ruim 33 jaar met een zeer gevarieerd repertoire; van gospel tot musical en van licht klassiek tot pop. Het koor heeft ruim 80 leden en staat onder leiding van dirigente Rolinde Zieverink. Repetities zijn elke donderdag van 19.45 tot 21.45 uur in het Kerkheem in Bennekom. Het is altijd mogelijk een repetitie mee te maken. Ga voor meer informatie naar www.thejoybennekom.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie