Duo Raymond Honing (traverso) en Ursula Dütschler (fortepiano)
Duo Raymond Honing (traverso) en Ursula Dütschler (fortepiano) Jay Achterberg

Zondagmiddagconcert Huis Kernhem, Wervelend Weens klassiek, traverso-fortepiano

11 maart 2020 om 14:44 Muziek Deel je nieuws

Op zondagmiddag 22 maart treedt het duo Ursula Dütschler en Raymond Honing op in Huis Kernhem. Het programma ‘Wervelend Weens Klassiek’ bevat werken van Mozart, Haydn en Beethoven en zal op fortepiano en traverso worden uitgevoerd

Ursula Dütschler werd in Thun, in Zwitserland geboren en zij kreeg al op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbellessen. Zij studeerde aan het conservatorium in Bern, aan het Mozarteum in Salzburg en in 1990 volgde zij een studie op fortepiano in de Verenigde Staten. Op beide instrumenten heeft Ursula een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld; ze is veelvuldig op veel en verschillende internationale podia en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziekensembles. Haar omvangrijke discografie bevat naast talrijke kamermuzikale uitvoeringen ook opnames met solowerken van Bach, Balbastre, Byrd en Scarlatti op klavecimbel en van Beethoven op fortepiano. 

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam (fluit, traverso en kamermuziek), begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Zijn belangrijkste drijfveer voor nieuw repertoire is nieuwsgierigheid naar wat er omging in het hoofd van de componist, ongeacht of deze in leven of al tweehonderd jaar dood is. En hij is ook heel nieuwsgierig naar de uitwerking van de muziek op zijn publiek. 

Naast het klassieke repertoire zoekt Raymond altijd samenwerking met andere disciplines. Hij werkte met acteurs, dansers en bijvoorbeeld ook met de Argentijnse tango-pianist Pablo Ziegler. Naast talloze concerten in Nederland speelde hij op veel en verschillende internationale podia en festivals vooral in Europa maar bijvoorbeeld ook in Colombia. 

 

Duo Ursula Dütschler en Raymond Honing  

Locatie: Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

Datum: 22 maart 2020

Aanvang: 12.00u (zaal open 11u30)

Kaarten aan de zaal of via de website

Toegangsprijs: 10 euro (geen pinbetaling) 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie