Afbeelding
Meet & Greets Zorg en Welzijn

Meet & Greets Zorg en Welzijn geannuleerd wegens coronavirus

11 maart 2020 om 15:30 Zorg Coronavirus

EDE De Meet & Greets Zorg en Welzijn, onderdeel van de landelijke Ontdekdezorg week, op 16, 17, 18 en 19 maart in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede gaan niet door. WZW ziet zich hiertoe genoodzaakt door de recente ontwikkelingen van het coronavirus. Een substantieel aantal zorgorganisaties heeft zich om die reden van deelname teruggetrokken en ook blijven de bezoekersaantallen achter. 

Doelstelling van de Ontdekdezorg week is zij-instromers en herintreders de gelegenheid te geven zich te oriënteren op leren en werken in Zorg en Welzijn en ze te enthousiasmeren voor het werk in de sector. WZW faciliteert dat onder meer door de zorg- en welzijnsorganisaties op de vier Meet & Greets in contact te brengen met geïnteresseerden en hen uit eerste hand informatie en ervaringen op te kunnen laten doen, legt communicatieadviseur Inez Pelgröm uit. ,,Om begrijpelijke redenen heeft een substantieel aantal deelnemende organisaties al afgezegd en ook het aantal inschrijvingen van bezoekers blijft achter. Wij anticiperen hierop, omdat we niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van zowel de deelnemende organisaties als de bezoekers. Met deze omstandigheden is er geen succesvol event te realiseren voor alle betrokken partijen. Alleen samen komen we tot een regionaal succes!."

Daarnaast is Zorg en Welzijn een sector waar veelvuldig contact is met kwetsbare mensen. ,,Op onze Meet & Greets zouden zowel zorgprofessionals in de directe patiënten- en cliëntenzorg aanwezig zijn als medewerkers van buiten het directe zorgproces. Het is nu niet te voorzien hoe het coronavirus zich in Nederland gaat ontwikkelen en met dit preventieve besluit nemen we de kwetsbaarheid van de sector in acht."

Landelijke Ontdekdezorg week Het landelijke evenement Ontdekdezorg week gaat vooralsnog wel door, gezien de richtlijnen van het RIVM geen aanleiding geven voor afgelasting.

Ga naar www.ontdekdezorg.nl/week voor de meest actuele informatie over de activiteiten in het hele land.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie