Afbeelding
Foto Janus Visser/BDU

Edese scholen schrappen buitenlandse reizen door coronavirus

12 maart 2020 om 15:34 Onderwijs Coronavirus

EDE Het Pallas Athene College, Marnix College en Streek Lyceum in Ede zetten vanwege het coronavirus voorlopig een streep door buitenlandse reizen. Op zich valt de schade (vooralsnog) mee, want voor de maanden maart en april stond niet veel gepland. ,,De meeste buitenlandse reizen voor dit schooljaar zijn al geweest", aldus Antoinette Marissink, rector van het Pallas Athene College.

Barry Wensink

De scholen in Ede houden de voorschriften van het RIVM en de GGD goed in de gaten. ,,We doen niet meer, maar ook zeker niet minder", zegt Marissink. ,,Als managementteam overleggen we dagelijks en op onze website vullen we de informatie regelmatig aan." 

In het kader van een uitwisseling zou een groep scholieren van het Pallas Athene College naar Finland gaan, maar dat vindt voorlopig geen doorgang. ,,We werken met scholen in zes andere landen in Europa samen in een Erasmus+-programma rondom het thema gezondheid. Onze school is al eens gastheer geweest, net als een school in Slovenië. De reis naar Finland is voorlopig uitgesteld naar eind mei." 

MARNIX COLLEGE Bij het Marnix College gaan twee kleine excursies naar respectievelijk Italië en Denemarken niet door. ,,Het gaat in totaal om tweemaal vijf leerlingen van onze school. Door de ontvangende school is het afgeblazen", geeft rector Josephie Brefeld aan. De excursies zouden volgende week plaatsvinden.

In mei staat een reis naar Rome en Toscane gepland

,,Verder hebben we op korte termijn niets gepland. In mei staat een reis naar Rome en Toscane op het programma. Dat hebben we nu nog niet geannuleerd. Als we van de experts het advies krijgen dat wel te doen, volgen we dat op." 

STREEK LYCEUM Bij het Streek Lyceum geven ze aan dat medewerkers en leerlingen verplicht zijn om de reisaanbevelingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken en op te volgen. ,,Volgende week zou een groep naar Rome gaan, maar dat gaat vanzelfsprekend niet door", zegt rector Wilfred Nep. Verder staat over een maand een aantal trips naar Europese hoofdsteden gepland, waaronder Londen en Berlijn. ,,De kans is groot dat die verplaatst worden naar september. Dit zijn trips voor zogenaamde voor-examenkandidaten. Volgend jaar zitten zij gelukkig ook nog op onze school." Nep geeft aan dat de leerlingen en hun ouders teleurgesteld zijn, maar dat er veelal begrip is. ,,Iedereen is op de hoogte van wat er momenteel speelt rondom het coronavirus. De ontwikkelingen zijn niet positief."

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: ede.stad@bdu.nl. 
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie