Afbeelding
Familie Gaasbeek

Climax-atleet bijna dupe van fraude

12 maart 2020 om 13:29 Atletiek

EDE Edenaar Alfred Gaasbeek deed onlangs (1 maart, red.) mee aan de Achtkastelenloop, een hardloopevenement door de prachtige omgeving van Vorden.

Na afloop werd Alfred Gaasbeek gehuldigd voor zijn tweede plaats bij de dertig kilometerloop M65. Zijn tijd van 2:53:18 was aanmerkelijk minder dan die van de winnaar. De Vordense hardloper Ton ten H. had 'slechts' 2:44:41 nodig voor zijn wedstrijd.

,,Het was wel een Climax clubrecord. Dat vergoedde veel. Maar vandaag (12 maart) kreeg ik een toch wel bijzonder bericht. Ik ben alsnog tot winnaar uitgeroepen. Ton ten H. is uit de uitslag geschrapt. Uit het mij toegezonden bericht blijkt dat hij 4km had afgesneden", aldus Gaasbeek.

De atleet die ook schaakt is verbouwereerd dat dit gedrag in zijn sporten voorkomt.

,,Bizar dat iemand om een goed resultaat te boeken zich niet aan de elementaire regels van sportief zijn houdt. Wat ik heb begrepen uit de mededeling is dat de oorspronkelijke winnaar een paar honderd meter voor de afslag naar links is gaan wandelen. Bij de kruising rechtdoor het parcours afgestoken. De andere lopers, waaronder ik moesten een lus maken. Hij heeft iets verderop het parcours weer hardlopend vervolgd."

De uitslag is inmiddels door de organisatie recht gezet. De prestatie van de oorspronkelijke winnaar was deze keer niet op Strava gezet.

,,Ik heb begrepen dat al eerder op de korrel was genomen. Onder meer wegens zijn pronken met honderd gelopen marathons. Het feit zijn Achtkastelenloop niet op Strava stond vonden mensen die al eerder twijfelden erg verdacht. Zelf kan ik daar verder niets over zeggen. Het lijkt wel op de schaker in mijn tweede sport, die onlangs in Dieren werd betrapt. Hij zou bij partijen een mobieltje hebben gebruikt om de juiste zetten te vinden. Ik word liever tweede op een eerlijke manier. Dat is mijn wijze van sportbedrijven", besluit de alsnog beloonde Alfred Gaasbeek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie