Edes Orkest bij Dante

12 maart 2020 om 17:48 Kunst Deel je nieuws

 

Donderdag 19 maart opent Cultura weer haar deuren voor Cultureel Café Dante met wederom een afwisselend programma vol muziek, kunst en cultuur.

De avond wordt geopend door Het Edes Orkest. Dit is een symfonisch blaasorkest uit Ede. De bezetting bestaat uit hout-en koperblaasinstrumenten. Met 28 man en onder leiding van dirigent Madeleine Boertje, zullen zij drie stukken ten gehore brengen.

Een bijzonder `gesproken` woord dit keer, wordt verzorgd door de rapper Yorick de Kruik.

Hierna is het weer tijd voor muziek. Het singer-songwriter duo Moood brengt layed back easy listening songs ten gehore. Mieke en Marty zijn volledig op elkaar ingespeeld en laten originele akkoorden en bijzondere zanglijnen horen. Ze laten zich inspireren door het proces waarin zij momenteel zitten. Of zoals zij het zelf zeggen; doelen stellen, durven, doen! Ze zijn dan ook klaar om hun eigen muziek met Nederland te delen.

Buurtrichter Geen Broere is geen onbekende bij Dante. Hij komt dit keer een presentatie houden over de Buurt Ede en Veldhuizen en  het onderwerp Buurtspraak als (internationaal) Immaterieel Erfgoed op de UNESCO-lijst.

Edgar van Asselt geeft een presentatie over Roadmap to Freedom. Zij staan stil bij 75 jaar vrijheid met een uitgebreid cultureel programma in de Airborne regio. Want de geallieerden brachten niet alleen vrijheid, maar ook een nieuw cultureel elan; nieuwe mode, dans en natuurlijk de Jazz. Verboden en ondergronds gegaan in de oorlog, werd de Jazzmuziek het nieuwe gezicht waarmee de herwonnen vrijheid gevierd werd.

De avond wordt afgesloten door een band die wel degelijk bestaat, namelijk `De band die niet bestaat` met Ed Glasmacher; drums en zang, Marcel Sluijmers; bas en zang en Maurice Koonings; gitaar.

Dante biedt elke maand weer een podium aan muzikanten, kunstenaars, dansers, sprekers en andere culturele ondernemers. Wil jij ook een keer optreden bij Café Dante, stuur dan een mail naar info@ccdante.nl .

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De volgende Dante is 23 april 2020. Houdt ook de Facebookpagina in de gaten en de website www.ccdante.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie