Afbeelding
Pixabay

Raadsvragen over gezonde hapjes en drankjes

13 maart 2020 om 13:27 Politiek

EDE Gezonde(re) hapjes en drankjes op bijeenkomsten van de gemeente Ede. Daar draaien de schriftelijke raadsvragen over van Sandra Kooij (ChristenUnie). De gemeente organiseert met enige regelmaat bijeenkomsten waar maaltijden of hapjes en drankjes worden geserveerd, zoals bijvoorbeeld bij de lintjesregen, de uitreiking van kinderpluimen en de nieuwjaarsreceptie. ,,Wat gebeurt er op dit moment op het gebied van gezonden en lokale voeding op bijeenkomsten van de gemeente", vraagt het raadslid.

Zij vraagt ook of het college bereid is om te onderzoeken of er wat betreft catering, nog meer, samengewerkt kan worden met lokale sociaal ondernemers. Tenslotte heeft de gemeente een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond en lokaal eten en drinken.

In het bestuursakkoord 'Ruimte voor Ede' is vastgelegd dat een gezonde levensstijl uitgangspunt is bij het gemeentelijk beleid voor het samenbrengen van de ambities op het gebied van voeding, sport en publieke gezondheid. Tevens is Ede deel van de regio FoodValley die het bevorderen van gezonde voeding als een van haar speerpunten heeft. ,,Verder is in het bestuursakkoord opgenomen dat het college sociaal ondernemerschap stimuleert en bedrijven op weg wil helpen die een bijdrage leveren aan een samenleving waarin iedereen meedoet."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie