Afbeelding
Gemeente Ede

Oproep om in Ede de MKB-toets in te voeren

13 maart 2020 om 13:17 Politiek

EDE  Is het college van plan de MKB-toets in te voeren en wat wordt er gedaan met de uitkomst ervan? Het raadslid Nico van der Poel (SGP) heeft hierover schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Gerard van Wijk 

,,MKB Nederland heeft alle gemeenten opgeroepen om in navolging van het kabinet ook lokaal de MKB-toets in te voeren. Deze toets moet ervoor zorgen dat maatregelen en gemeentelijk beleid (beter) uitvoerbaar worden voor kleine en middelgrote bedrijven'', stelt van der Poel. 

Ondernemers klagen steeds meer over toenemende regeldruk, aldus het raadslid. ,,Dit geldt zowel voor maatregelen van de landelijke overheid als van gemeenten. Met name kleinere bedrijven zijn hier veel tijd aan kwijt. Omdat regels vaak niet zijn afgestemd op de praktijk van het midden- en kleinbedrijf (terwijl 98 procent van alle bedrijven tot die categorie behoort) kunnen ondernemers er slecht mee uit de voeten."

De MKB-toets wordt vanaf dit jaar een belangrijk onderdeel van de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. ,,De ondernemersorganisatie zal per gemeente inventariseren of de toets daadwerkelijk is ingevoerd."  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie