Lege schappen in supermarkt Hoogvliet.
Lege schappen in supermarkt Hoogvliet. Job Oldegbers

Schappen in supermarkten leeg na 'hamsteren' Edenaren

13 maart 2020 om 19:30 Zorg Coronavirus

EDE Het is een gek beeld wat menigeen Edenaar nog niet vaak gezien zal hebben. De supermarkten zien er haast geplunderd uit. Ondanks de herhaalde oproep om niet te gaan 'hamsteren' hebben veel Edenaren tóch in veelvoud hun toiletpapier, groenteconserven, pasta's en diepvriesproducten in huis gehaald. De vakken in de supermarkten Hoogvliet en Albert Heijn staan er leeg bij.

door Job Oldegbers

De toenemende drukte in de Edese supermarkten is niet nodig, zo meldt branchevereniging CBL. ,,Door de grotere vraag naar houdbare artikelen, zetten de supermarkten alle zeilen bij om de schappen gevuld te houden." De voorraden zouden voldoende zijn. ,,In de distributiecentra en in de ruim vierduizend supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven."

HOGESCHOOL Donderdagavond maakte de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) bekend de collegedeuren te sluiten tot zeker 1 april. Ook cateringfaciliteiten zullen niet beschikbaar zijn, maar studenten hebben bijvoorbeeld wel toegang tot de mediatheek, de studieruimten en het atrium. Desondanks ziet de school er verlaten uit voor een vrijdagmiddag.

OV De maatregelen vanuit de overheid zijn ook binnen het openbaar vervoer te merken. Op stations zou het 'extreem' rustig zijn tijdens de spitsuren en in de spits rijden er op bepaalde trajecten minder treinen. Rondom Ede rijden alle treinen zoals normaal. Ook de Valleilijn heeft te kampen met minder reizigers: de normaal relatief drukke trein van 15.57 vanuit het centrum ziet er ineens rustig uit. 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: ede.stad@bdu.nl. Lees meer Edes coronanieuws in ons dossier.

Het atrium van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) ligt er verlaten bij.
Het atrium van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) ligt er verlaten bij.
Lege schappen in supermarkt Hoogvliet.
Lege schappen in supermarkt Hoogvliet.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie