Angelique Dirkse uit Ede stelt voor om de vlag uit te hangen om artsen etc een hart onder de riem te steken.
Angelique Dirkse uit Ede stelt voor om de vlag uit te hangen om artsen etc een hart onder de riem te steken. Archief BDUmedia

Edese wil landelijk vlag uithangen voor medewerkers in de zorg

16 maart 2020 om 12:37 Zorg Coronavirus

EDE ,,Ik zou graag zien dat heel Nederland de vlag uit gaat hangen voor onze artsen, verpleegkundigen en anderen die strijden tegen het coronavirus. Daarmee steken we ze een hart onder de riem." Deze oproep van Angelique Dirkse bereikte de redactie van Ede Stad.nl.

Door Barry Wensink

Als we Angelique bellen komt ze net thuis uit de nachtdienst als verzorgende IG bij Het Maanderzand. ,,Maar het gaat absoluut niet om mij. Laat dat duidelijk zijn. Ik zie dat de collega's die in bijvoorbeeld ziekenhuizen werken, ontzettend belangrijk werk leveren. Daar mogen wij als Nederlanders ongelooflijk trots op zijn. Ze doen dat met mogelijk gevaar voor hun eigen gezondheid."

DANKBAARHEID Dirkse zag een bericht vanuit België waarin aandacht werd gevraagd voor artsen, verpleegkundigen etc. ,,Als ze daar hun dankbaarheid kunnen tonen, dan moeten we dat hier toch ook kunnen. Zonder deze mensen wordt het coronavirus nooit uitgebannen en daar mogen we best bij stilstaan. We zijn nergens zonder deze beroepsgroep." Angelique Dirkse geeft aan dat de werkdruk in de zorg altijd al hoog is, maar dat het 'nu helemaal extreem is'. 

Laten zien hoe trots wij op deze mensen zijn

,,Deze week zou ik graag om 12.00 uur de vlag willen uithangen om te laten zien hoe trots wij op deze mensen zijn. Het mag de Nederlandse vlag zijn, maar ook een wit laken. Op de Nederlandse televisie zou dan het Wilhelmus mogen klinken. Hoe mooi is het om in tijden van moeilijkheden de verbondenheid te laten zien. Niet alleen met woorden, maar ook met een simpel gebaar zoals dit."

Dat er een vlaggenprotocol in Nederland is, is Angelique Dirkse niet ontgaan. ,,In deze tijden zal niemand daar wat van zeggen neem ik aan. Als het Nederlands voetbalelftal speelt, hangen er tenslotte ook vlaggen."

SUCCES De initiatiefneemster geeft eerlijk aan geen idee te hebben of de actie een succes gaat worden. ,,Ik heb wat hengeltjes uitgeworpen naar diverse media om te kijken of het gaat lukken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie