Afbeelding
Talitha Zandbergen

Studentes komen in actie voor kwetsbare Edenaren

16 maart 2020 om 17:00 Maatschappelijk Coronavirus

EDE Waar ouderen steeds meer geïsoleerd raken en binnen moeten blijven vanwege het coronavirus, ziet studente Jeanet de Groot haar kans schoon om hulp in te zetten. Vrijdagmiddag plaatste ze, namens haar en haar huisgenoten, een oproep op Facebook. ,,We hebben het goed voor elkaar en willen graag helpen."

door Job Oldegbers

,,Zoals natuurlijk bekend brengt het coronavirus meer gevolgen met zich mee dan verwacht", schreef De Groot. ,,Als studenten hebben we het goed getroffen. Hiermee willen we ons graag inzetten voor de mensen die het minder hebben getroffen." De student zit op de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en is dus tot zeker 6 april vrij van colleges en tentamens, net als haar huisgenoten. Als studentenhuis willen ze zich inzetten voor de Edenaren die hard hulp nodig hebben. Huisgenoot Talitha Zandbergen legt uit: ,,We zijn vrij en toen dachten we, waarom helpen we de kwetsbare Edenaren niet? Ouderen lopen meer risico's terwijl wij als studenten redelijk 'safe' zijn." 

Edenaren die wel een beetje hulp kunnen gebruiken met bijvoorbeeld boodschappen, kunnen bellen of WhatsAppen naar 06-31291939.

HELPEN Het idee om een soort van boodschappenservice op te zetten ontstond niet uit het niks. ,,We zijn als huis vaak aan het nadenken over wat we kunnen betekenen voor de buurt. We zijn stabiele studenten, we hebben een plek en kunnen daarin ook iets betekenen voor anderen. Toen de corona-maatregelen ontstonden was dat natuurlijk een goede kans voor ons om op in te haken", legt Zandbergen uit. 

WIJKEN De vijf pakken het initiatief gezamenlijk op en begonnen maandag. ,,We hebben Ede in de bestaande wijken verdeeld. Elke wijk heeft een captain, en mensen die mee willen werken kunnen zich bij die captain melden." De klusjes zullen met name gericht zijn op het helpen van ouderen. ,,Helpers komen samen met de wijk-captain in een WhatsApp-groep en kunnen op die manier communiceren. Uiteraard houden we met de klusjes de veiligheidsmaatregelen in de gaten." 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie