Afbeelding
Pixabay

Proef met uitzetten verkeerslichten Bennekom

17 maart 2020 om 06:08 Verkeer en vervoer

BENNEKOM De gemeente Ede doet een test met het uitzetten van verkeerslichten. Het gaat om het kruispunt Edeseweg-Molenstraat-Strooijweg in Bennekom. De gemeente onderzoekt nu of het kruispunt prettiger gemaakt kan worden voor fietsers, door de verkeerslichten uit te zetten. Daarnaast verwacht de gemeente dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden.

De proef duurt tot 29 maart. In die periode staan de verkeerslichten overdag uit. Om de proef veilig te laten verlopen, zijn de lijnen op de weg opnieuw geschilderd. Zo zijn de voorrangsregels duidelijk. Bij de verkeerslichten zijn informatieborden geplaatst met daarop een korte uitleg over waarom ze uit zijn.

Samen met experts op het gebied van verkeer houdt gemeente Ede de situatie in de gaten. Dit gebeurt aan de hand van camerabeelden. Ook zijn er op verschillende tijdstippen medewerkers op het kruispunt aanwezig. Als blijkt dat verkeer inderdaad beter door kan rijden en dat het kruispunt nog steeds veilig is, kijkt men naar een nieuw kruispuntontwerp waarbij de verkeerslichten weg kunnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie