hHet team van Roelofs Technisch Maatwerk.
hHet team van Roelofs Technisch Maatwerk. Roelofs Technisch Maatwerk

Machinebouw in een handomdraai

17 maart 2020 om 16:20 Etalage

LUNTEREN Familiebedrijf Roelofs Technisch Maatwerk timmert al jaren flink aan de weg. Het Edese bedrijf is sterk in verspaning en constructie. De werkzaamheden van het zeskoppige team bestaan uit: machinebouw, onderhoud- en revisie, draai- en freeswerk, las- en constructie. Daarnaast steekt het bedrijf veel energie in opleiding en wil het jongeren enthousiast maken voor het technische vak.

Feike Klomp

Aan ervaring geen gebrek bij Roelofs. Bovendien kan het team snel schakelen en beschikt het bedrijf over de benodigde moderne draaibanken en freesmachines om aan de vraag van de klant te voldoen. Eigenaar Jos Roelofs: ,,Wij werken vooral voor (vaste) opdrachtgevers en Ede en omgeving."

ORDERPICKERS VERLENGEN Op dit moment werkt het bedrijf aan een bijzonder uitdagend project voor trouwe opdrachtgever Toyota Material Handling: het verlengen van tientallen 'orderpickers.
Dat zijn machines die vooral in grote magazijnen gebruikt worden. Een opdracht waar zowel het oplossend vermogen als het inzicht van de medewerkers van belang is.
IN DE PRIJZEN Een van de medewerkers is Thijs van der Gaast (23), die de opleiding Allround Verspaner aan het ROC A12 in Ede volgt. Thijs deed onlangs mee aan de NK Skills Heroes in Leeuwarden waar hij de derde prijs in de wacht sleepte. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Deelnemers krijgen voorafgaand aan de wedstrijd een opdracht met vooropgestelde criteria. Thijs: ,,Een uitslag waar ik supertrots op ben. Sowieso vind ik het leuk om te werken met CNC-draaibanken die computergestuurd zijn. Dat precisiewerk ligt me wel."

Roelofs Technisch Maatwerk juicht aandacht voor opleidingen toe, beaamt Jos: ,,Mooi wat Thijs heeft gepresteerd. In dit vakgebied is het moeilijk om aan goed geschoold personeel te komen. De jeugd heeft de toekomst, en daar is bij ons aandacht voor. Eind vorig jaar hebben we nog een groep schoolverlaters van een Bennekomse basisschool over de vloer gehad. Wij lieten ons werk zien en de kinderen mochten, onder toeziend oog van ons team, hun eigen naam op plaatjes lassen. Wie weet zijn er kinderen die geïnteresseerd zijn in ons vak."
Duurzaamheid krijgt bij Roelofs ook de nodige aandacht, sinds 2013 beschikt het bedrijf over zonnepanelen: ,,Vanaf begin dit jaar werken wij door uitbereiding van de huidige installatie energieneutraal. Gas gebruiken wij sinds 2013 niet meer. De CO2-reductie is flink."

Roelofs Technisch Maatwerk. Kelvinstraat 17 in Ede. T: 0318-637065. E: info@roelofsede.nl I: www.roelofsede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie