Overhanding donatie
Overhanding donatie Blauw Geel

Blauw Geel '55 doneert friet aan stichting Bethanië

17 maart 2020 om 17:45 Maatschappelijk Deel je nieuws

Afgelopen dinsdag 10 maart zet Vera Waaijenberg-Laumen, kantinebeheerder, zoals gewoonlijk haar bestellingen door naar de leveranciers, om het komende weekend de kantine van V.v. Blauw Geel '55 weer van het nodige natje en droogje te voorzien. Niet wetende dat twee dagen daarna het eerste grote besluit kwam dat alle sportverenigingen voor drie weken gesloten moesten worden...Blauw Geel ’55 zat dus met 35 kilo verse patat. Dit kan niet ingevroren worden en de kantine zou niet tijdig open mogen. Dus wat te doen met deze voorraad? Verkopen? Weggooien? Hoe mooi zou het zijn om het te doneren met een mooi doel, opperde Vera aan het bestuur. En zo begon het...

Op 16 maart stuurde zij een mailbericht naar Stichting Bethanië en bood hen aan om de patat te doneren en vroeg of men geïnteresseerd was. Binnen korte tijd had zij de teamleider van de horeca Ron Zwitserlood aan de telefoon en de donatie bleek als geroepen te komen. Er zou toevallig dinsdag een lekker gebakken visje op het menu staan en hoe fijn als daar een patatje bij gegeten kan worden.

Vandaag was de overhandiging van 35 kilo verse patat. De bewoners konden bij hun gebakken vis lekker patatjes eten en ook het personeel werd verwend door een bakje patat af te halen in het restaurant als lunch. Het crisisteam van Bethanië werd ook voorzien, maar dan op hun kamer. Zeer hartelijke woorden werden er gewisseld, men was geëmotioneerd door de donatie.

Het is fijn dat je in deze moeilijke tijden toch nog iets voor elkaar kan betekenen. We hadden als vereniging natuurlijk de keuze om het te verkopen, maar dit doet ons zoveel meer goed. Het brengt de samenleving toch weer nader tot elkaar”, geeft Vera aan. “Uiteindelijk heb ik nog een handje geholpen met het opnemen van het eten en het uitgeven van het voorgerecht. Tot slot mocht ik het crisisteam voorzien van hun patat. De dankbaarheid was letterlijk te voelen (ik kreeg er even kippenvel van).”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie