In Ede is de H&M gevestigd aan de Grotestraat 31.
In Ede is de H&M gevestigd aan de Grotestraat 31. Job Oldegbers

Kledingwinkelketen H&M gaat tijdelijk dicht

19 maart 2020 om 06:15 Winkels Coronavirus

EDE (ANP) Kledingwinkelketen H&M sluit vanaf donderdag 19 maart einde van de middag tijdelijk alle winkels in Nederland vanwege de coronacrisis. De sluiting geldt ook voor andere winkels die tot de H&M-groep behoren zoals Monki en Weekday. 

Het Zweedse concern heeft tientallen filialen in Nederland. Deze blijven tot nader bericht gesloten. Wel blijft de webwinkel in bedrijf. H&M benadrukt geen verzendkosten te rekenen en de ruil- en retourtermijn flink te hebben verlengd. Door de situatie rond de virusuitbraak zullen er geen banen verloren gaan, laat het bedrijf verder weten.

Eerder maakten modeketens C&A en WE Fashion, de Bijenkorf en woonwarenhuis IKEA al bekend hun Nederlandse filialen te sluiten. Ook Primark sluit zijn winkels, meldde Hart van Nederland na inzage van een mail van het bedrijf aan zijn werknemers. Andere winkels, zoals die van parfumerieketen Douglas, zijn minder lang open dan normaal.

Niet alle grote winkelketens volgen dat voorbeeld. Zo laat HEMA weten voorlopig open te blijven "als aanvulling op overbelaste supermarkten". Wel zijn de restaurants en stationswinkels van HEMA gesloten. Blokker geeft eveneens aan de winkels open te houden. De keten merkt dat door al het nieuws rond het coronavirus onder andere schoonmaakproducten goed verkopen. Beide winkelketens voelen wel dat het rustiger wordt in de winkelstraat, waardoor mogelijk minder personeel nodig is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie